CSDD paziņoja, ka visus autovadītājus 2025.gadā sagaida izmaiņas! Kaimiņvalstīs tas jau pieņemts

Igaunijā 2000. gadu sākumā tika ieviestas digitalizētas datu bāzes, un tehniskās apskates uzlīmes tika aizstātas ar sertifikātiem. Igaunijas Autoceļu pārvalde informēja, ka Igaunijā pēc tehniskās apskates darbinieks ar roku atzīmē sertifikātā, ka transportlīdzeklis ir veicis apkopi.

Šis pasākums ir nepieciešams, lai, pārkāpjot robežu un braucot citā valstī, tās Pol***ja varētu identificēt, ka transportlīdzeklis ir veicis nepieciešamo apskati.

Igaunijā pašreizējā sistēmā nav nepieciešamas tehniskās apskates atzīmes uz reģistrācijas sertifikāta, jo Igaunijas Pol***jai ir pieejami dati no sistēmas, kas saistīta ar satiksmes reģistru un satur visu digitalizēto informāciju.

 

Tomēr, ja kāds izbrauc ārpus Igaunijas robežām, tad šāda atzīme var būt nepieciešama, skaidro Igaunijas Autoceļu pārvaldes transportlīdzekļu tehniskās daļas vadītājs Jurgo Vahtra.

Lasi arī: Es pat iedomāties nespēju, ka 5 litru pudele varētu palīdzēt ieviest kārtību ledusskapī. Ģeniāls risinājums!

Lasi arī: Laime un Nauda šīm zīmēm plūdīs no visām Debespusēm! 3 Zīmes, kurām Decembrī mainīsies visa dzīve

Latvijā CSDD pārstāvis uzsvēra, ka tehniskās apskates uzlīmēm ir savi priekšrocības. Uzlīmes iepriekš palīdzējušas atklāt Krā***kus, kuri nesamaksāja par degvielu benzīntankā un izmantoja viltotas numura zīmes. Autožurnālists Pauls Timrots arī piebilda, ka uzlīmē redzamā informācija var palīdzēt identificēt automobiļa īpašnieku.

Pusē no Eiropas Savienības dalībvalstīm, tostarp Austrijā, Vācijā, un Francijā, kā arī Latvijā, pēc transportlīdzekļu tehniskās apskates tiek pielīmētas uzlīmes. Otrpus tam, citas valstis, ieskaitot mūsu kaimiņvalstis, izsniedz sertifikātus vai abus.

Arī interesanti: Vērsim daudz darba, bet Ūdensvīra sarežģīta situācija; Dienas horoskops 16. novembrim visām zodiaka zīmēm

Leave a Comment