CSDD paziņoja, ka visus autovadītājus 2025.gadā sagaida izmaiņas! Kaimiņvalstīs tas jau pieņemts

Sākot ar 2025. gada janvāri Latvijā visiem autovadītājiem ir gaidāmas izmaiņas, kuras ietekmēs katru šoferīti. CSDD pārstāvji skaidro situāciju un to kas gaidāms nākotnē. 

Sākot ar 2025. gada janvāri, Latvijā varētu izskatīt iespēju atteikties no transportlīdzekļu tehniskās apskates uzlīmēm, šī informācija tiek skaidrota balstoties uz Ceļu satiksmes drošības direkcijas (CSDD) paziņojumu. Šobrīd vēl nav zināms, ar ko uzlīmes tiktu aizstātas.

CSDD uzsver, ka, ja ES normatīvie akti atļautu šīs sistēmas digitalizāciju, Latvija būtu gatava šo izmaiņu ieviest. Tomēr, kamēr nav skaidrs, kāds dokuments vai sistēma varētu aizstāt pašreizējās uzlīmes, arī jaunās sistēmas ieviešanas izmaksas vēl nav aprēķinātas.

 

“Šajā digitālajā laikmetā ir skaidrs, ka šīs uzlīmes nav nepieciešamas. CSDD jau tagad strādā pie risinājuma, lai atbrīvotos no šīm uzlīmēm.

Esošā sistēma vēl aizvien pilda savas funkcijas, bet, pārejot uz pilnīgi digitāliem reģistriem, CSDD kopumā ir nodrošinājusi digitālu mijiedarbību ar lietotājiem, kas ļaus atteikties no uzlīmēm,” uzsver Satiksmes ministrs Kaspars Brikšens.

Tomēr tas nebūt nav viss..

Lasi arī: Jūs nevienam neko neprasiet – arī saviem bērniem nē 

Lasi arī: Paziņots, kāds laiks būs sagaidāms Latvijas Republikas galvenajos svētkos!

Kādu funkciju pilda Latvijā transporta Tehniskās apskates uzlīmes?

Latvijā transportlīdzekļu tehniskās apskates uzlīmes kalpo kā vizuāla pazīme, ka konkrētajam transportlīdzeklim ir veikta obligātā tehniskā apskate un tas ir atbilstošs drošības un vides normatīviem.

Šīs uzlīmes ir uzlīmētas uz transportlīdzekļa priekšējā vai aizmugurējā stikla, kā arī uz motociklu priekšējā paneļa vai aizmugurējās lampas.

Uzlīmēm ir konkrēta forma un dizains, un tās satur informāciju par apskates datumu un kodu, norādot, kad ir veikta tehniskā apskate un kad tā jāveic nākamreiz.

 

Turpinājumu lasiet nākošajā lapā

Leave a Comment