“Peld zils maiss” aculiecinieki jūrā Daugavgrīvā ierauga mirušu sievieti; tiek skaidrota situācija

Aculiecinieki jūrā Daugavgrīvā ierauga mirušu sievieti. Tiek skaidrota situācija. Sievietes pastaigājušās gar jūru, kad tālumā pamanīja ko peldam. 

Uz Daugavgrīvas pludmali ieradās vairāki operatīvie dienesti, reaģējot uz ziņām par cilvēku, ko pamanījuši garāmgājēji ūdenī. Diemžēl, lai arī glābēji iejaucās, no jūras tika izcelta mirušas sievietes ķermenis. Aculiecinieces sniedza savu skaidrojumu par šo situāciju.

Atgādināsim, ka Latvijā jūrā noslīkst ik gadu liels procents ar cilvēkiem, un šī statistika var mainīties no gada uz gadu. Diemžēl šī statistika ir liela jo īpaši vasaras sezonā.

Svarīgi ir atzīmēt, ka slīkšanas gadījumi var būt dažādi un ne vienmēr tie ir saistīti ar peldēšanu jūrā. To var ietekmēt dažādi faktori, piemēram, laika apstākļi, cilvēku uzvedība ūdenī, drošības pasākumi un citi.

Lasi vēl: Jaunākā informācija: Valsts policija izplata jaunu paziņojumu saistībā ar bezvēsts pazudušo Annu

Divas nūjotājas, pastaigājoties, atklājušas cilvēku ūdenī. Viņas ir sazinājušās ar operatīvajiem dienestiem un uzgaidījušas, līdz tie ieradīsies. Redzētais bijis šokējošs, un sākumā aculiecinieces pat nav sapratušas, ka sieviete ūdenī ir ar seju uz leju.

Viņām nebijis ne jausmas cik ilgi sieviete ir pavadījusi ūdenī. Atgādināsim, ka Baltijas jūrā oktobrī temperatūra var samazināties līdz apmēram 10-12 grādiem, bet novembrī turpināt kritumu uz leju līdz ap 7-9 grādiem.

Abām sievietēm vēlāk pienācis klāt kāds cits Latvijas iedzīvotājs, kurš arī bija pamanījis ko ūdenī. Viņam likās, ka jūrā dreifē zils maiss un no sākuma viņš pat nenojauta, ka tas ir cilvēks. Kad ieradās glābēji atklājās..

 

Turpinājumu lasiet nākošajā lapā 

 

“Mēs ziņojām policijai, izmantojot 112 numuru. Pēc tam pienāca sieviete, kad jau mēs gaidījām, un viņa teica, ka, ejot uz to virzienu, jau no attāluma varēja pamanīt kaut kādu zilu maisu vai līdzīgu objektu jūrā. Tomēr, kad viņa nāca tuvāk šim objektam, varēja skaidri redzēt, ka tas ir cilvēks.”

Tā kā bojāgājusī sieviete ir apģērbta, ir maz ticams, ka viņa varētu būt ziemas peldētāja. Policijai vēl nav konkrētas informācijas par nāves apstākļiem.

Kas ir ”ziemas peldētājs”?

Cilvēki, kuri ūdenī peld aukstā laikā, bieži tiek dēvēti par “ziemas peldētājiem” vai “aukstā ūdens peldētājiem”. Šī aktivitāte ir pazīstama kā ziemas peldēšana vai aukstā ūdens peldēšana, un tā ietver iegremdēšanos aukstā ūdenī par izklaides vai veselības labad.

 

Kas ir konstatēts attiecībā uz šo gadījumu?

 

Valsts policija apstiprina, ka piektdien garāmgājējs Rīgā, Daugavgrīvā, jūrā pamanīja sievieti bez dzīvības pazīmēm un izsauca operatīvos dienestus. Bojāgājusī ir aptuveni sešdesmit gadus veca, un policija pašlaik nekonstatējusi vardarbīgas nāves pazīmes.

Lasi vēl: Ļoti pāragri 24 gadu vecumā aizsaulē aizsaukta seriālu zvaigzne un aktrise ar plašu sirdi

Diemžēl šādā laikā dēļ zemās temperatūras jūrā nepieredzējis cilvēks ilgu laiku nevarētu uzturēties un diemžēl šādā gadījumā var iestāties nāve vai spēcīgi apsaldējumi.

 

Leave a Comment