Vai viņa kļūtu par karalieni un kāptu tronī? Britu mediji noskaidrojuši, kas notiktu ar Lielbritānijas karaļa Čārlza sievu Kamillu, ja viņš negaidīti dotos mūžībā

Foto – ekrānuzņēmums

Ja karalis Čārlzs III patiešām būtu devies mūžībā, karalienes Kamillas “tehniskais” tituls būs “karaliene atraitne”, ziņo izdevums “People”. Pirmo reizi šādu karalisko titulu izmantoja karaliene Adelaida, kura savu 1837. gadā mir***šo vīru karali Viljamu IV pārdzīvoja par 12 gadiem.

Palikusi atraitne, karaliene Kamilla varētu dzīvot pēc saviem ieskatiem. Viņa varētu vai nu apmesties uz dzīvi ģimenes lauku mājā, kur šobrīd savas brīvdienas aizvada arī Lielbritānijas karalis Čārlzs III. Kā zināms, Kamillas pārziņā ir vairākas organizācijas, tostarp vese***bas aprūpes, izglītības, mākslas un citas labdarības un atbalsta organizācijas.

Foto – ekrānuzņēmums

Karaļa Čārlza III vecmāmiņa Elizabete Bovesa-Liona nolēma sevi saukt par karalieni māti pēc tam, kad viņas vīrs, Lielbritānijas karalis Džordžs VI devās mūžībā 1952.gadā un tronī vēlāk kāpa viņu vecākā meita – karaliene Elizabete II, karaļa Čārlza III māte. Karaliene māte mūžībā devās 2002. gadā 101 gada vecumā, līdz pat savām pēdējām dienām paliekot viena no populārākajām karaliskās ģimenes loceklēm, kas tika apbrīnota visā Lielbritānijā un ārpus tās robežām.

Lasi vēl: Keita Midltone ar helikopteru aizvesta nezināmā virzienā: briti satraukušies par prinča Viljama sievu

Karaliene Elizabete II, pieminot savu māti, stāstīja par viņas “nezūdošo dzīvesprieku”.

“Gadu gaitā man ir nācies satikt daudzus cilvēkus, kuriem ir nācies pārvarēt ģimenes zaudējumu, dažkārt vistraģiskākajos apstākļos. Tāpēc es uzskatu par laimi, ka manai mātei bija lemts ilgs un laimīgs mūžs. Viņai bija “lipīga” interese par dzīvi, un tā viņu nepameta līdz pat pašām beigām. Es arī zinu, ka viņas ticība viņai vienmēr bija liels spēks,” toreiz teica Elizabete.

Foto – ekrānuzņēmums

2022. gada februārī karaliene Elizabete II paziņoja, ka vēlas, lai viņas vecākā dēla Čārlza sieva Kamilla tiktu dēvēta par karalieni konsorti. Karaliene savas izjūtas pauda vēstījumā: “Kad mans dēls Čārlzs kļūs par karali, es zinu, ka jūs sniegsiet viņam un viņa sievai Kamillai tādu pašu atbalstu, kādu esat snieguši man; un es ļoti vēlos, lai, kad pienāks tas laiks, Kamilla tiktu dēvēta par karalieni konsorti, turpinot savu uzticīgo kalpošanu”.

Leave a Comment