Beidzot ir zināms kā sauks Durbē ligzdā dzīvojošo jūras ērgļa tēviņu: ”Tik fantastisks vārds!”

Beidzot ir zināms kā sauks Durbē ligzdā dzīvojošo jūras ērgļa tēviņu. Cilvēki varēja nobalsot par savu favorītvāŗdu un nu ir zināms kā sauks H kungu! 

Jūras ērgļi (Haliaeetus albicilla) ir putnu suga, kas ir iekļauta Latvijas ģeogrāfiskajā ainavā. Tie ir nozīmīgi un bieži sastopami iedzīvotāji Latvijas piekrastē un ūdenskrātuvēs, piemēram, Daugavas grāvjos un upju ielejās.

Jūras ērgļi ir lieli un iespaidīgi putni, bieži tiekot novēroti gan, lidojot pāri ūdenstilpēm, gan barojoties piekrastē vai ielejās. Šie putni ir svarīgi ekosistēmu dalībnieki un Latvijas dabas bagātības.

Tomēr, tāpat kā daudzas citās valstīs, jūras ērgļiem varētu būt arī grūtības, it īpaši saistībā ar vides un dzīvotņu izmaiņām, kā arī cilvēku darbības negatīvo ietekmi. Tāpēc to aizsardzība un apsaimniekošana ir svarīga, lai saglabātu šo sugu un tās populāciju.

 

Pārbaudi savas zināšanas par dažādiem latviešu vecvārdiem!

Vai tu zini ko nozīmē šie latviešu vecvārdi? 

1 / 3

Ko nozīmē viens no šiem latviešu vecvārdiem? 

2 / 3

Ko nozīmē viens no šiem latviešu vecvārdiem? 

3 / 3

Ko nozīmē viens no šiem latviešu vecvārdiem? 

Your score is

The average score is 43%

0%

 

Lasi vēl: Žēl teikt, bet diemžēl šīs problēmas gaida jūsu zodiaka zīmi 2024. gada aprīlī

Latvijā var skatīties putnu tiešraides?

Jā, Latvijā ir pieejamas iespējas skatīties putnu tiešraides, it īpaši tiekot piedāvātas tiešraides no putnu ligzdām un barotavām.

Dažas dabas aizsardzības organizācijas, kā arī Latvijas dabas parks un citi dabas novērošanas punkti piedāvā šādas tiešraides internetā, ļaujot cilvēkiem no visām pasaules malām sekot līdzi putnu dzīvei un aktivitātēm.

Šādas tiešraides parasti ir pieejamas internetā un var būt interesantas gan putnu entuziastiem, gan tiem, kas interesējas par dabas vērošanu.

Tiešraides bieži tiek veiktas no putnu ligzdām, kurās putni baro savus jaunpienācējus, vai arī no barotavām, kur putni ierodas ēst. Tas sniedz iespēju tuvāk iepazīt dažādas putnu sugas un to dzīvesveidus.

Ilgu laiku simtiem Latvijas iedzīvotāji seko tiešraidē līdzi jūras ērglim Durbē Mildai un viņas tēviņam H kungam. Kā zināms pāris perē divas oliņas un beidzot ir zināms kā sauks H kungu! Vārds ir pieņemts! Kāds tas ir?

Turpinājumu lasiet nākošajā lapā

Leave a Comment