Beidzot mani zaļie lociņi uz palodzes aug kā traki, lekni un sulīgi! Gudrā sievasmāte dalījās noderīgā “noslēpumā”

Laistīšanas nianses

Sīpolus vienmēr laistām tikai ar siltu ūdeni – tā temperatūrai jābūt virs +25 grādiem. Vēlams bez hlora, jo sīpoli to nepanes. Ja dārzenim uzliesim aukstu ūdeni, tas pārstās augt, laksti zaudēs savu patīkamo saldenumu un kļūs rūgti. Laistīšanu veicam apkārt sīpoliem, bet nekādā gadījumā no augšas – mitruma dēļ var sākties puve un pelējums.

Nevajadzētu nonākt otrā galējībā, laistot sīpolus ar mēslojumu. Vienkārši atceries – daba sīpolā jau ir uzkrājusi veselu uzturvielu arsenālu. Sīpoliem nav nepieciešams papildu mēslojums, izņemot barojošu augsni, lai augtu to saknes.

Un liec aiz augss – sīpoliem patīk izkliedēta saules gaisma vai papildu apgaismojums vismaz 12 stundu dienā. Ja tev nav fitolampas, nebēdā. Vienkārši ierīko parastu LED galda gaismekli ar dzeltenā/baltā spektra lampām 24 – 36 W, un sīpoli dzīs lociņus kā traki.

 

3 lociņu audzēšanas veidi, kas pieejami ikvienam

Sīpoli ūdenī. Vienkāršākā metode, ko izmanto daudzi lociņu audzētāji. Tev vajadzēs jebkādu ūdens trauku vai mazas plastmasas krūzītes un sīpolus.

Vislabāk izmantot ūdeni pudelēs, tas nesatur hloru un baktērijas. Salejam ūdeni traukos un katrā no tiem pievienojam ½ tableti aktīvās ogles. Ogle novērsīs priekšlaicīgu ūdens bojāšanos, un tas nebūs jāmaina katru dienu.

Sīpolus liekam krūzītēs vai traukos tā, lai to apakša tik tikko pieskartos ūdenim un tie netiktu tajā iegremdēti. Ļoti ātri parādīsies saknes, un sīpols sāks dzīt lociņus.

Piebarošanai izmantojam parasto koksnes pelnu šķīdumu, kas ir bagāts ar kāliju un citām labvēlīgām vielām. Uz 1 litru karsta ūdens ņemam 2-3 tējkarotes pelnu, samaisām un atstājam uz pāris stundām.

 

Tad šo ūdeni pakāpeniski pievienojam sīpoliem, kad tiem parādās saknes. Sīpoli zāģu skaidās. Traukā ieberam zāģu skaidas līdz 10 centimetru biezā slānī, aplejam skaidas ar karstu ūdeni +45-50 grādu temperatūrā un iestādām sīpolus. Pirms stādīšanas zāģu skaidās sīpolus līdz pusei iemērcam ūdenī ar pelniem un paturam 30 minūtes.

Sīpoli zāģu skaidās jūtas komfortabli un izdzen garas saknes. Augus piebarojam ar pelnu šķīdumu vai humusu, bet jāseko līdzi, lai neieviestos mušiņas. Vienīgais zāģu skaidu trūkums ir tas, ka tās nevar izmantot atkārtoti, jo augšanas laikā tajās uzkrājas pelējums un sabrukšanas produkti.

Sīpoli perlītā. Lai, ieberot traukā, perlīts neradītu putekļus, apsmidzini to ar ūdeni. Ar perlītu darām tāpat kā ar zāģu skaidām – šajā substrātā sīpoli dzen sulīgus un garus lokus.

Lasi vēl: 22 priekšmeti: Dižā Vanga savulaik nosauca 22 spēka lietas, kas atvaira bēdas un nedienas. Ieviešot tās savā mājoklī, tu dzīvošot laimē un pārticībā

Galvenais nepaslinkot un aplaistīt sīpolus ar siltu ūdeni un piebarot ar pelniem. Ja tev noderēja šie padomi, atzīmē rakstu ar “patīk” un dalies ar to sociālajos tīklos. Priecāsimies arī par taviem komentāriem un pieredzi lociņu un citu zaļumu audzēšanā!

 

Leave a Comment