Lūdzu, izlasām: Meteo Latvia atgādina aktuālu informāciju iedzīvotājiem sakarā ar Ciklonu “Kirstija”

Meteo Latvia pārstāvis un laika ziņu speciālists atgādina aktuālu informāciju iedzīvotājiem sakarā ar gaidāmo Ciklonu “Kirstija”. Daudzi cilvēki ir sākuši gatavoties gaidāmajai vētrai. 

No sākuma noskaidrosim par gaidāmo augustā un tad ķersimies klāt šīs dienas ciklonam Latvijā..

Meteorologi brīdina par krasām temperatūras svārstībām vasarā, tāpēc var nākties pat izņemt siltas drēbes un sapņot par karstām dienām.

Nedēļas sākums būs patīkams ar komfortablu laiku: naktis vēsas, ap 10-12°C, bet dienās temperatūra sasniegs patīkamus 20-25°C. Tomēr neatslābsti! Līdz nedēļas nogalei gaidāms kārtējais auksta gaisa pieplūdums, kas gaisa temperatūru pazeminās līdz 1-6°C naktī un 10-15°C dienā.

Šādas temperatūras “svārstības” ir raksturīgas vasarai Austrumeiropas centrālajā daļā. Atmosfēras straumes it kā spēlējas ar gaisa masām, mainot vēsumu un siltumu.

Mēneša pirmā nedēļas nogale tiek prognozēta diezgan vēsa, gaisa temperatūra pazemināsies līdz 2-7°C naktī un no 15-20°C dienā. Nesteidzieties nolikt siltās drēbes. Laikapstākļu pārsteigumi šogad kļuvuši bieži!

Papildus Centrālajai Austrumeiropai sinoptiķi brīdina par būtiskām temperatūras svārstībām arī citos valsts reģionos. Īpaši kontrastējošas pārmaiņas gaidāmas dienvidos.

Nedēļas sākumā saglabāsies mēreni vēss: naktī ap 8-10°C, dienā 15-20°C. Savukārt līdz nedēļas vidum temperatūras lēcieni ilgi negaidīs: naktis kļūs vēsākas, līdz 3-6°C, dienā termometra stabiņš knapi pakāpsies virs 10-13°C.

Citviet laikapstākļi būs līdzīgi, ar reģionam raksturīgām krasām izmaiņām. Nedēļas pirmajā pusē temperatūra būs komfortabla: naktī – 10-13°C, dienā – 18-23°C. Taču tuvāk ceturtdienai situācija mainīsies: nakts temperatūra var pazemināties līdz 1-4°C, bet dienā vidējā temperatūra būs 12-16°C.

Šādu rudens vēsumu būs grūti nepamanīt, un iedzīvotājiem atkal būs jāizņem no skapjiem siltās drēbes un segas.

Lasi vēl: Beidzot mani zaļie lociņi uz palodzes aug kā traki, lekni un sulīgi! Gudrā sievasmāte dalījās noderīgā “noslēpumā”

Kā sagatavoties pēkšņām laikapstākļu izmaiņām:

Turiet pie rokas siltas drēbes;

Regulāri pārbaudiet laika prognozi;

Nesteidzieties, lai uzvilktu vieglas vasaras drēbes.

Turklāt temperatūras izmaiņas var ietekmēt vispārējo labsajūtu un imunitāti. Stiprini savu organismu ar vitamīniem, daudzveidīgu uzturu un mērenām fiziskām aktivitātēm.

Dienas un nakts temperatūras kontrasts var izraisīt saaukstēšanos, tāpēc jums jābūt īpaši uzmanīgam pret savu veselību, jāizvairās no caurvēja un hipotermijas.

Tagad parunāsim par ciklonu ”Kirstija”, kurš jau pamazām sāk ierasties Latvijā. Kā sola Latvijas meteorologi, tad daudzviet Latvijā šis ciklons var atnest ļoti spēcīgu postažu, kurām noteikti vajadzētu iepriekš jau sagatavoties.

Meteo Latvija laika ziņu speciālists atgādina gan par kādu svarīgu un būtiski lietu, kuru daudzi iedzīvotāji laiž ”gar ausi”, tomēr tas ir būtiski! Lasām tālāk!

Turpinājumu lasiet nākošajā lapā

Leave a Comment