Lūdzu, izlasām: Meteo Latvia atgādina aktuālu informāciju iedzīvotājiem sakarā ar Ciklonu “Kirstija”

Kā zināms ciklona ietekmē lielākajā daļā Latvijā ir izsludināti dažādi brīdinājumi. Iedzīvotāji tiek aicināti sagatavot ūdens rezerves, kā arī uzlādēt mobilās ierīces.

Vietnē ”Tik Tok” cilvēki jau dalās ar fotogrāfijām un video materiāliem par to kā jau laicīgi sāk gatavoties vētrai. Kādā Jūrmalas pludmalē cilvēki sākuši likt smilšu maisus, lai atvairītu iespējamo ūdens plūsmu.

Daudzi cilvēki nostiprina dažādus priekšmetus, kādi novieto automašīnas zem nojumēm. Latvijas drošības pārstāvji uzsver, ka labāk ir sagatavoties, jo brīdināta ir visa Latvija.

Prognozes šobrīd vēl nedaudz mainās, bet ar lielu varbūtību no rītdienas (pirmdienas) plkst. 1:00 līdz 9:00 šajā reģionā vēja brāzmas pārsniegs 30 m/s.

Centrālajos rajonos, tostarp Baltijas jūras piekrastē, ir izsludināts oranžās pakāpes brīdinājums. Šajā reģionā gaidāmas ļoti stipras vēja brāzmas līdz 23-27 m/s, kas vasaras laikā, kad koki ir salapojuši, var radīt ievērojamus postījumus.

Meteo Latvia laika ziņu speciālists gan vēlas atgādināt kādu būtisku lietu.

Citur Kurzemē un Vidzemes rietumu daļā ir spēkā dzeltenās, zemākās pakāpes brīdinājums par stiprām vēja brāzmām līdz 20-22 m/s. Lai gan arī šeit postījumi ir iespējami, tie būs mazāki.

Valsts austrumos brīdinājums nav izplatīts, jo vēja brāzmas nesasniegs pat 10 m/s.

Lasi vēl: Beidzot mani zaļie lociņi uz palodzes aug kā traki, lekni un sulīgi! Gudrā sievasmāte dalījās noderīgā “noslēpumā”

Laika ziņu speciālists publicējis soctīklos pie kādas sievietes komentāra informāciju, ka cilvēki sākuši jau stipri pāragri uztraukties, daudzi pat šodien visu dienu pavadījuši mājās baidoties no vētras, tomēr viņš uzsver, ka ciklons gaidāms no svētdienas vakara uz pirmdienas rītu.

Viņš lūdz, lai cilvēki iepazītos ar informāciju kārtīgi.

 

Leave a Comment