Zaļos tomātus turpinām glābt: ziemai marinējam ar pipariem, bez sterilizācijas varam marinēt arī ar ķiplokiem

Tas ir ļoti garšīgs – es atceros garšu no bērnības, un pagājušajā gadā mana kaimiņiene mani ar to pacienāja. Pikanti, garšīgi marinēti – veiksmīgs cukura un skābes līdzsvars eļļainā marinādē. Jā, pati marināde ir laba, aromātiska, garšīga – izcila.

Marinējiet zaļos tomātus ar saldajiem pipariem, sīpoliem un pētersīļiem: recepte + sastāvdaļas

Tieši tā: starp sastāvdaļām ir pētersīļi. Tāpēc tika nolemts sterilizēt burkas.

Ja nepievienojat pētersīļus, varat izmantot burkas bez sterilizācijas: to atļauj termiskās apstrādes laiks un etiķa daudzums.

Var pievienot arī ķiplokus. Ne visu galviņu, dažām pievienoja veselas krustnagliņas. Ķiploki ļoti labi sader ar zaļajiem tomātiem, un marinēti ķiploki ir labi arī atsevišķi.

1) Sagatavojiet visas mūsu salātu sastāvdaļas. Sagrieziet tomātus gredzenos vai šķēlēs. Tas nav pārāk plāns un mazs, tie būs mīksti un ne pārāk skaisti.

Piparus sagriež parastajās sloksnēs, šķēlēs līdz 1 cm platumā. Sīpolu pusgredzeni, ceturtdaļgredzeni. Arī ne pārāk plānus, pretējā gadījumā šķēles zaudēs formu. Sasmalciniet pētersīļus, iespējams, ar kātiem, kas nav pārāk biezi, vai arī varat to izlaist.

Ja nolemjat pievienot ķiplokus, labāk tos pievienot ar veselām krustnagliņām. Marinēti tie ir vienkārši ļoti garšīgi un piešķir salātiem garšu.

2) Sajauc, pievieno šķipsniņu sāls un nedaudz etiķa, ko atņemam no kopējā marinādes daudzuma. Mīciet un atstājiet 15-20 minūtes.

3) Pagatavo marinādi. Verdošā ūdenī liek sāli, cukuru, etiķi un eļļu, pāris smaržīgos piparu zirņus un lauru lapu.

Izlaist dārzeņus. Pēc vārīšanās vāra uz lēnas uguns 5-7 minūtes uz mērenas uguns. Var apmaisīt, bet pēc apmaisīšanas salātiem vēl jābūt pagatavotiem.

4) Lej sterilizētās burkās. Tālāk viss ir atkarīgs no tā, vai pievienojām pētersīļus vai nē.

Ja pievienoji, tad neaizveram, bet litru burkas sterilizējam 7-10 minūtes, divlitru burkas 10-15 minūtes.

Sastāvdaļas:

Tomāti 3 kg;

Saldie pipari 1 kg;

Sīpols 0,5 kg;

Pētersīļu ķekars, ķiploki pēc izvēles 1 galva;

Lasi vēl: Pasaule ir pie tavām kājām: Globa nosauca divas zīmes, kas no 11. septembra kļūs par zvaigžņu lutekļiem

Marinādei:

Ūdens 1,5 l;

Sāls 2,5-3 ēdamkarotes (pēc garšas);

Cukurs 1 glāze;

Etiķis 100-120 ml 9%;

Augu eļļa 150-200 ml;

Pipari, lauru lapa.

Un atlikušo, kas nesatilpa burkās, bet burciņai bija pavisam maz, likām ledusskapī un nākamajā dienā nogaršojām. Tas ir ļoti garšīgs. Lai gan patiesībā jebkuras marinādes jānogaršo vismaz mēnesi vēlāk: dārzeņiem jābūt kārtīgi iemarinētiem.

 

Leave a Comment