Toms Bricis steigšu atklāj, ka Latvijā šodien iespējams ir notikusi šajā reģionā zemestrīce! Kas zināms?

LTV laika ziņu redaktors Toms Bricis steigšu atklāj, ka Latvijā šodien iespējams ir notikusi šajā reģionā zemestrīce! Kas zināms līdz šim? 

Zemestrīce ir zemes virsmas vai zemes garozas kustība, ko izraisa zemes garozas slāņu elastības pārtrūkums un atbrīvošanās, ko sauc par seismisku aktivitāti vai seismu.

Tas var rasties dažādu dabas parādību rezultātā, piemēram, tektonisko plākšņu kustības dēļ vai vulkānisko izvirdumu rezultātā. Zemestrīce var radīt nopietnus postījumus, tai skaitā ēku sabrukumus, cilvēku un dzīvnieku bojāeju un dabas resursu bojājumus.

Jauns tests! Izpildi to: 

Pārbaudi savas zināšanas par dažādiem žargonvārdiem!

Vai tu zini ko nozīmē šie latviešu žargonvārdi? Noskaidrosim!

1 / 3

Vai tu zini ko nozīmē šis žargonvārds? 

2 / 3

Vai tu zini ko nozīmē šis žargonvārds? 

3 / 3

Vai tu zini ko nozīmē šis žargonvārds? 

 

Your score is

The average score is 54%

0%

Vai Latvijā ir bijušas zemestrīces?

Foto – ekrānuzņēmums

Lasi vēl: Nauda, nauda, nauda: maijs 3 zodiaka zīmēm atnesīs milzīgu un negaidītu bagātību

Vai Latvijā ir bijušas zemestrīces?

Latvijā ir bijušas zemestrīces, bet tās ir salīdzinoši reti sastopamas un parasti ir mazāka mēroga, salīdzinot ar aktīvām seismiskām zonām citās pasaules valstīs.

Latvijas zemestrīces bieži vien ir tik vājas, ka tās tiek jūtamas tikai ļoti tuvu epicentram un nerada ievērojamu postījumu vai bojājumu. Tomēr ir reģistrētas arī vairākas mazākas zemestrīces, kas Latvijas teritorijā ir radījušas nelielu satricinājumu.

Kā zināms pirms neliela mirkļa laika ziņu redaktors Toms Bricis steigšu atklāja, ka Latvijā šodien iespējams ir notikusi šajā reģionā zemestrīce! Ir nosaukta arī Latvijas pilsētā, kur iespējams daudzi šo grūdieni ir sajutuši. Lasām tālāk!

Turpinājumu lasiet nākošajā lapā

Leave a Comment