Sēru vēsts: Pirms savas 50 gadu jubilejas aizsaulē devies izcilas latviešu grupas dalībnieks

Diemžēl Latviju pāršalca sēru vēsts. Pirms savas 50 gadu jubilejas aizsaulē devies izcilas latviešu grupas dalībnieks, kura balss un dziedājums paliks mūžīgs. 

Atmiņās paturēt cilvēku, kurš nesen devies aizsaulē, ir dziļi personisks un emocionāls process, kas var palīdzēt saglabāt saikni ar aizgājušo un mierināt tos, kas palikuši. Lai to izdarītu, ir svarīgi radīt telpu un laiku sērām, ļaujot sev izdzīvot un izteikt dažādās emocijas, kas saistītas ar zaudējumu. Veicot šo ceļojumu, atcerēšanās var būt dziedinošs un mierinošs veids, kā paturēt mīļoto cilvēku savā dzīvē.

Sākotnēji, veltiet laiku, lai apzināti un rūpīgi atcerētos aizgājēju. Varat izveidot piemiņas vietu mājās, kur novietot fotogrāfijas, personiskas lietas un citus priekšmetus, kas atgādina par kopā pavadīto laiku.

Šāda vieta var kalpot kā kluss stūris, kur pārdomāt un atcerēties mirkļus kopā ar mīļoto cilvēku. Rakstīšana arī var būt spēcīgs veids, kā saglabāt atmiņas – veidojiet dienasgrāmatu, rakstot par kopīgajiem piedzīvojumiem, izteiktām domām un sajūtām.

Tests: 

Pārbaudi savas zināšanas par Latvijas filmām!

Gribam pārbaudīt tavas zināšanas par Latvijas filmām! Aizpildi šo ātro testu (tev būs tikai 30 sekundes) un uzzini, cik labi orientējies Latvijas kino!

1 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

2 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

3 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

Your score is

The average score is 59%

0%

Turpiniet iesākto tradīciju ievērošanu, ko kopā ar aizgājēju bijāt izveidojuši. Vai tas būtu konkrēts svētku svinēšanas veids, īpašas ēdiena gatavošanas receptes vai kāda regulāra ikdienas darbība – šādu rituālu saglabāšana palīdz uzturēt dzīvas atmiņas un just to klātbūtni. Piemēram, ja jūs kopā katru nedēļu devāties pastaigās, turpiniet šīs pastaigas arī pēc aizgājēja aiziešanas.

Gaidīsim ar bažām maija beigas. Meteorologs pastāstīja par gaidāmo virpuļviesuli šajā reģionā

Dalieties atmiņās ar citiem, kuri pazina aizgājēju. Sanāciet kopā ar ģimeni un draugiem, lai dalītos stāstos un fotogrāfijās. Šādas tikšanās ne tikai palīdz atcerēties mīļoto cilvēku, bet arī stiprina saikni starp tiem, kas palikuši. Runājiet par labiem mirkļiem, kopīgajiem piedzīvojumiem un pat par grūtajiem laikiem, jo viss kopā pavadītais laiks veido pilnīgu attēlu par aizgājēju.

Lasi vēl: Ko darīt, ja stādi uzzied pirms izstādīšanas. Galvenais nesatraukties: agronoms sniedza svarīgu padomu

Un diemžēl tagad pievērsīsimies sēru vēstij..

Pirms nedēļas, tieši pirms grupas 50. dzimšanas dienas, mūžībā aizgāja bijušais “Credo” vokālists Guntis Tilgalis. Viņa balss “Credo” skanēja no 1978. gada līdz 1981. gadam.

Lasi vēl: Speciālisti nosauc, kuras teritorijas pasaulē tiks appludinātas un kuras nonāks pazemē – kur būsim mēs?

Septiņdesmitajos gados grupa daudz koncertēja, taču lielākus panākumus guva 1979. gadā, kad izcīnīja pirmo vietu Liepājas “Padomju estrādes mūzikas festivālā”. Tajā pašā gadā “Credo” pievienojās solists Guntis Veits un uzsāka sadarbību ar Raimondu Paulu.

Visdziļāko līdzjūtību!

 

Leave a Comment