No 2024. gada 1. jūlija visiem, kuriem mājās ir kaķis gaidāms obligāts likums! Būs to jādara visiem!

No 2024. gada 1. jūlija visiem, kuriem mājās ir kaķis gaidāms obligāts likums, kuru būs jāievēro visiem Latvijas iedzīvotājiem, kuriem mājās ir šis pūkainais, četrkājainais draugs. 

Latvijā ir daudz kaķu saimnieku, un kaķi ir viens no populārākajiem mājdzīvniekiem valstī. Saskaņā ar dažādiem pētījumiem un aptaujām, ievērojama daļa Latvijas iedzīvotāju izvēlas turēt kaķus savās mājās, kas liecina par augstu šo dzīvnieku popularitāti.

Kaķi tiek novērtēti par savu neatkarību, spēju pielāgoties dzīvei dzīvoklī vai privātmājā, kā arī par savu kompāniju un mīļumu.

Latvijas dzīvnieku patversmes un dažādas dzīvnieku aizsardzības organizācijas arī regulāri veicina kaķu adopciju, kas palīdz palielināt mājas kaķu skaitu un sniedz mājas daudziem bez pajumtes palikušiem dzīvniekiem.

Tests: 

Pārbaudi savas zināšanas par dažādiem latviešu vecvārdiem!

Vai tu zini ko nozīmē šie latviešu vecvārdi? 

1 / 3

Ko nozīmē viens no šiem latviešu vecvārdiem? 

2 / 3

Ko nozīmē viens no šiem latviešu vecvārdiem? 

3 / 3

Ko nozīmē viens no šiem latviešu vecvārdiem? 

Your score is

The average score is 44%

0%

Latvijā ir noteikti vairāki likumi un regulējumi, kas attiecas uz kaķu saimniekiem, lai nodrošinātu dzīvnieku labturību un sabiedrības drošību. Galvenie normatīvie akti, kas regulē kaķu turēšanu, ietver:

Dzīvnieku aizsardzības likums: Šis likums nosaka dzīvnieku aizsardzības un labturības prasības, kas jāievēro dzīvnieku īpašniekiem. Tas paredz, ka dzīvniekiem jānodrošina piemēroti dzīves apstākļi, tostarp pienācīga barošana, ūdens, ve**ības aprūpe un dzīves telpa.

Ministru kabineta noteikumi par dzīvnieku labturības prasībām turēšanai: Šie noteikumi detalizēti nosaka, kādiem apstākļiem jābūt nodrošinātiem, lai dzīvnieki, tostarp kaķi, tiktu turēti atbilstoši labturības prasībām. Noteikumi ietver prasības par dzīvnieku dzīvesvietu, barošanu, veselības aprūpi un higiēnu.

Lasi vēl: 2024. gada vasara dos nežēlīgus triecienus uzreiz četrām zodiaka zīmēm vienlaicīgi: nervu sabrukums nodrošināts

Pašvaldību saistošie noteikumi: Daudzas pašvaldības Latvijā ir izstrādājušas savus noteikumus, kas regulē dzīvnieku turēšanu, tostarp kaķu turēšanu. Šie noteikumi var ietvert prasības par kaķu reģistrāciju, obligāto vakcināciju pret trakumsērgu un citas vietējās prasības.

Tomēr šiem noteikumiem būs klāt vēl viens, kurš stāsies spēkā no šā gada 1.jūlija. Tas būs obligāts likums, kuru jāņem vērā ikkatram kaķu īpašniekam. Noskaidrosim? Lasām tālāk!

Turpinājumu lasiet nākošajā lapā

Leave a Comment