Latvijas prezidents Edgars Rinkēvičs dalās ar skumju vēsti par leģendārā aktiera Jāņa Kubiļa došanos mūžībā

Latvijas prezidents Edgars Rinkēvičs dalījies ar dziļi personīgu  vēsti, kas ir satricinājusi lielu daļu sabiedrības.

Šis emocionālais paziņojums kalpo kā atgādinājums par cilvēcību, kas vieno mūs visus, neatkarīgi no mūsu pozīcijas vai statusa.

 

 

Valsts prezidents sociālajā tīklā X (agrāk twitter) paziņojis par Jāņa Kubiļa aiziešanu mūžībā.

Viņš izsaka līdzjūtību aktiera talanta cienītājiem grūtajā laikā un uzsvēra viņa šarmu, humora izjūtu, kas bija leģendāri gan uz skatuves, gan dzīvē. Lūk prezidenta paziņojums:

Par aktiera aiziešanu ziņo arī Nacionālais teātris, kas ziņo, ka atvadīšanās no mākslinieka notiks Latvijas Nacionālā teātra Baltajā zālē 21. jūnijā no pulksten 12:00 līdz 13:00.

Jānis Kubilis dzimis 1923. gada 24. jūlijā Neretā. Pēc tam viņš iestājās Drāmas teātra studijā Rīgā, kuru absolvēja 1948. gadā un tika pieņemts darbā Nacionālajā teātrī. Pagājušā gada 24. jūlijā Jānis Kubilis svinēja savu 100 gadu jubileju.

Lūk video par Jāni:

Viņš bija Latvijas Nacionālā teātra aktieris no 1948. līdz 1994. gadam, kad nolēma aiziet no aktīvās darbības teātrī. Savas karjeras laikā viņš nospēlēja aptuveni 140 lomas.

Lasi vēl: Beidzot izskan prognoze uz Līgo svētkiem, kuri jau būs nākošnedēļ! Pastiprināsies anticiklons!

Savas radošās dzīves laikā Jānis Kubilis ieguva ne tikai skatītāju bezgalīgu cieņu un mīlestību, bet arī daudzus oficiālus apbalvojumus. Viņš vienmēr paliks mūsu atmiņās!

Visdziļāko līdzjūtību ģimenei!

 

Leave a Comment