Prognozes ir pilnībā mainījušās! Bricis paziņo, kas patiesībā mūs sagaida Jāņos

 Šīs svinības ir īpaši svarīgas Latvijas kultūras kalendārā, tāpēc laika apstākļu prognozes ir būtiskas daudzām ģimenēm un draugu grupām, kas plāno ārpus telpu aktivitātes.

Sākot ar nedēļas pirmo pusi, Bricis ziņoja, ka Latvijā būs mainīgi laika apstākļi. Pirmdien gaidāms pārsvarā mākoņains laiks ar iespējamiem īslaicīgiem nokrišņiem, īpaši valsts rietumu un centrālajā daļā. Gaisa temperatūra dienā sasniegs 18-22 grādus pēc Celsija, kas ir tipiski šajā gada laikā. Naktīs temperatūra pazemināsies līdz 10-15 grādiem, tāpēc ieteicams neaizmirst par siltākiem apģērbiem.

Pārbaudi savas zināšanas par latviešu žargonvārdiem!

Vai tu zini ko nozīmē šie latviešu populārie žargonvārdi? 

1 / 3

Vai tu zini ko nozīmē šis latviešu žargonvārds? 

2 / 3

Vai tu zini ko nozīmē šis latviešu žargonvārds? 

3 / 3

Vai tu zini ko nozīmē šis latviešu žargonvārds? 

Your score is

The average score is 40%

0%

Otrdien un trešdien laika apstākļi nedaudz uzlabosies, mākoņu daudzums samazināsies, un iespējams, ka uzspīdēs arī saule. Tomēr pastāv neliela iespējamība, ka pēcpusdienā varētu būt lokāli lietusgāzes, īpaši austrumu rajonos. Gaisa temperatūra saglabāsies līdzīga kā pirmdien, ar diennakts temperatūras amplitūdu starp 18-23 grādiem dienā un 11-16 grādiem naktī.

Situācija strauji mainīsies:

Nedēļas otrajā pusē, ceturtdien un piektdien, laika apstākļi varētu kļūt vēl nestabilāki. Toms Bricis prognozēja, ka no rietumiem varētu tuvināties jauns ciklons, kas varētu atnest intensīvākus nokrišņus un brāzmainu vēju. Šajās dienās temperatūra dienā varētu svārstīties ap 17-21 grādu, bet naktīs atkal būs vēsāks – ap 10-14 grādiem.

Pēdējā laikā ir parādījušās jaunas ziņas, kas liecina, ka esošie laika apstākļi varētu būt pavisam citādi nekā tika prognozēts iepriekš. Šīs izmaiņas laika prognozēs ir radījušas būtisku neskaidrību un maina visu situācijas būtību, kas saistīta ar gaidāmajiem Līgo svētkiem.

Līdz šim tika ziņots par mainīgiem un nepastāvīgiem laika apstākļiem šonedēļ, kas varētu apgrūtināt plānus saistībā ar āra aktivitātēm un svinībām. Taču jaunākie dati norāda uz to, ka laika apstākļi varētu būt daudz stabilāki un prognozes ir būtiski mainījušās. Latvijas Televīzijas laika ziņu redaktors Toms Bricis jaunākajā “Rīta Panorāmas” raidījumā sniedza detalizētu ieskatu šajās izmaiņās.

Nebūs, kā iepriekš:

Pēc viņa teiktā, iepriekš paredzētais ciklons, kas solīja nest intensīvus nokrišņus un brāzmainus vējus, tagad, šķiet, ir novirzījies uz dienvidiem, tādējādi atstājot Latviju mazāk pakļautu tā ietekmei. Tas nozīmē, ka pirmdienas un otrdienas laikā laika apstākļi būs salīdzinoši mierīgi, ar tikai nelielu mākoņu daudzumu un minimālu nokrišņu iespējamību. Gaisa temperatūra dienā varētu sasniegt pat 20-25 grādus, kas ir daudz siltāk nekā sākotnēji prognozēts. Naktīs temperatūra būs mēreni silta – ap 12-16 grādiem.

Trešdien un ceturtdien Latvijā sagaidāmi vēl labvēlīgāki laika apstākļi. Jaunākie modeļi liecina, ka augstspiediena zona, kas attīstās virs Skandināvijas, varētu stiprināties un paplašināties arī uz Baltijas reģionu. Tas varētu nozīmēt ilgstošus saulainus periodus un stabilu, sausāku laiku, ar gaisa temperatūru līdz pat 26-28 grādiem dienā. Naktīs joprojām būs patīkami silts, temperatūrai nenoslīdot zem 15 grādiem.

Situācija nav prātam Aptverama! Ministri sākuši runāt par iespēju vēl palielināt PVN nodokļa likmi!

Tomēr šajā situācijā paziņo, ka uz svētkiem situācija var ļoti strauji mainīties un daudziem tas noteikti nepatiks! Lūk, kas tika paziņots:

Lasi arī : 19. Jūnijā izšķirsies šo Zīmju liktenis! Ko nekādā gadījumā nedrīkst darīt, ja nevēlies palaist garām savu laimi

Lasi raksta turpinājumu nākošajā lapā

Leave a Comment