Prognozes ir pilnībā mainījušās! Bricis paziņo, kas patiesībā mūs sagaida Jāņos

Bricis atzīmēja, ka iepriekšējās dienās laikapstākļu prognozes Līgo svētkiem, skatoties telefonā, rādīja visai drūmu ainu. Taču pašreizējās prognozes liecina, ka svētki varētu būt visai sausi. Šis nestabilitātes periods ar regulāriem nokrišņiem, kas šomēnes vērojams gandrīz katru dienu, varētu beigties līdz mēneša beigām. Prognozes liecina, ka mēneša beigas būs stabilākas nekā šīs nedēļas nogale. Skaidrība par laikapstākļiem būšot šīs nedēļas vidū.

“Pēc pašreizējām prognozēm Jāņu brīvdienas izskatās būs sausas. Trešdiena būs šīs nedēļas vējainākā un lietainākā diena, bet pēc tam mūsu reģionā nostiprināsies anticiklons, kas nodrošinās sausāku un saulaināku laiku. Kopumā, nedēļas otrajā pusē nokrišņu būs mazāk,” raidījumā “Rīta Panorāma” stāstīja Bricis.

Cilvēki būs ļoti nikni! Tūlīt no 1. Jūlija Latvijā iecerēts ieviest jaunu papildus nodoklis

Noskaidro savas zināšanas par latviešu vecvārdiem!

Izpildi šo ātro testu un noskaidro kā tu pārzini latviešu vecvārdus! 

1 / 3

Vai tu zini ko nozīmē šis latviešu vecvārds? 

 

2 / 3

Vai tu zini ko nozīmē šis latviešu vecvārds? 

3 / 3

Vai tu zini ko nozīmē šis latviešu vecvārds? 

Your score is

The average score is 53%

0%

Pirmdien un otrdien Latvijas centrālajā un rietumu reģionā prognozēti spēcīgi pērkona negaisi, kas nesīs sev līdzi vietējas, ļoti intensīvas lietusgāzes. Šīs lietusgāzes var radīt ievērojamus aplūšanas riskus, jo nelielā teritorijā dažu stundu laikā var nolīt lietus daudzums, kas parasti atbilst visa mēneša normai.

Tādēļ pastāv iespēja, ka šajā laikā daudzviet var rasties plūdi un citāda veida ūdens radīti postījumi, radot problēmas gan ceļu satiksmē, gan ikdienas dzīvē. Iedzīvotājiem tiek ieteikts būt uzmanīgiem un sekot līdzi aktuālajām laikapstākļu prognozēm, lai sagatavotos iespējamajiem negaidītiem laikapstākļu pavērsieniem.

Nedēļas sākumā vēja izraisītie negaisi būs samērā stacionāri, tāpēc tie neskar plašas teritorijas. Tomēr trešdiena sola būt lietaināka un vēsāka visā Latvijā, un sagaidāms arī pastiprināts vējš. Pēc trešdienas laikapstākļi sāks pakāpeniski uzlaboties.

Lai gan ceturtdien un piektdien gaidāms vēl salīdzinoši pavēss laiks, svētku brīvdienas atnāks ar sausāku un siltāku klimatu. Laikapstākļu prognozes liecina, ka nākamnedēļ Latvijā iestāsies ilgāks periods ar sausu un siltu laiku, nodrošinot iedzīvotājiem iespēju baudīt vasaru pilnā apmērā. Iedzīvotājiem tiek ieteikts izmantot šo saulaino un silto laiku, lai plānotu āra aktivitātes un atpūtu, jo šādi laikapstākļi varētu būt lieliska iespēja izbaudīt dabas skaistumu un vasaras priekus.

Leave a Comment