Nesen uzzināju, ka visu mūžu ēdu gurķus nepareizi. Vecmāmiņa atvēra man acis un gurķu garša izmainījās uzreiz!

Kā daļu no sava uztura es bieži baudu atsvaidzinošus dārzeņu salātus ar kraukšķīgiem gurķiem. Tomēr dažreiz man šķita, ka gurķi nav pietiekami svaigi, un bieži uz mēles izjutu rūgtu pēcgaršu.

Pēc gadiem ilgi esmu ēdis gurķus nepareizi, bet beidzot man atklājās vienkāršs veids, kā tos pārveidot.

Draugs dalījās ar metodi, kā pilnībā atklāt gurķa garšu. Viņa minēja, ka ir noderīgi pirms ēšanas izspiest no gurķa nelielu daudzumu sulas.

Gurķi var būt rūgti dažādu iemeslu dēļ. Bieži vien rūgums gurķos rodas no noteiktiem augu audzēšanas apstākļiem vai šķirnēm, kuras var būt ģenētiski nosliece uz rūgumu.

Tāpat rūgtums var parādīties, ja gurķi tiek audzēti nelabvēlīgos laika apstākļos vai ja tie tiek novākti pārāk veci. Vēl viens iemesls var būt nepareiza sagatavošana pirms ēšanas vai uzglabāšana.

Pārbaudi savas zināšanas par latviešu žargonvārdiem!

Vai zini ko nozīmē šie latviešu žargonvārdi? 

1 / 3

Vai zini ko nozīmē šis latviešu žargonvārds? 

2 / 3

Vai zini ko nozīmē šis latviešu žargonvārds? 

3 / 3

Vai tu zini ko nozīmē šis latviešu žargonvārds? 

Your score is

The average score is 50%

0%

 

Tas, noņemot mizu un rūpīgi berzējot gurķi ar sagrieztu galu, ļauj aktivizēt šķidruma plūsmu, kas padara dārzeņa garšu sulīgāku un svaigāku. Šī metode palīdz novērst arī rūgtumu, saglabājot gurķa sulu un aromātu.

Esmu dzirdējis par citām metodēm, kā mazināt gurķu rūgtumu, piemēram, pievienojot sāli vai etiķi, bet mana drauga ieteikums izrādījās īpaši efektīvs un unikāls. Kad es izmēģināju šo tehniku, mani dārzeņu salāti kļuva ļoti garšīgi un ieguva jaunu, sulīgu dimensiju.

Lasi vēl: Gatavosim garšīgāko Jāņu sieru kādu jūs nebūsiet vēl ēduši; viesi prasīs papildus šķēli

Vienkāršākie salāti ar gurķi parasti ietver nedaudz svaigu un viegli pieejamu sastāvdaļu kombināciju. Šeit ir daži populāri un viegli pagatavojami salāti ar gurķi:

Gurķu tomātu salāti: Sasmalciniet gurķus un tomātus. Pievienojiet svaigi smalki sagrieztu sīpolu (pēc izvēles). Apsvītrojiet ar olīveļļu un citronu sulu. Piesātiniet ar sāli un pētersīļiem pēc garšas.

Gurķu un redīsu salāti: Sajauciet sagrieztus gurķus ar sagrieztām redīsiem. Pievienojiet nedaudz riekstu eļļas un baltvīna etiķa. Piesātiniet ar sāli un pipariem.

Gurķu un jogurta salāti: Sajauciet sagrieztus gurķus ar biezpienu vai grieķu jogurtu. Pievienojiet svaigi smalki sagrieztu ķiploku (pēc izvēles). Garšojiet ar sāli un pipariem.

Gurķu un skābo krējuma salāti: Sajauciet sagrieztus gurķus ar skābo krējumu. Pievienojiet svaigi smalki sagrieztu dilles.
Piesātiniet ar sāli un pipariem. Šie salāti ir ļoti vienkārši un izmanto dažādus gurķu kombinācijas, lai radītu svaigu un garšīgu piedevu ēdieniem. Vari pielāgot sastāvdaļas un garšvielas atbilstoši savām personīgajām preference.

 

Leave a Comment