Gurķu būs daudz: 5 uzturvielas vēl nebijušai ražai

Gurķiem dažādos augšanas posmos nepieciešami dažādi mēslošanas līdzekļi.

Lai gūtu bagātīgu un veselīgu gurķu ražu, ir svarīgi izvēlēties pareizo mēslojumu dažādos augšanas posmos. Lasiet tālāk, lai uzzinātu, kā barot gurķus no divlapu posma līdz augļu veidošanās periodam.

Kad runa ir par gurķu barošanu, pieredzējuši dārzkopji uz biežāk uzdotajiem jautājumiem par to atbild šādi:

Ar ko barot gurķus 2 lapu fāzē. Agrīnā augšanas stadijā dārzeņiem aktīvai attīstībai nepieciešams slāpeklis. Ideāls risinājums būs urīnvielas. Šie mēslošanas līdzekļi palīdz jaunajiem augiem izaugt zaļajai masai un stiprina sakņu sistēmu.

Ar ko barot gurķus pēc diedzēšanas. Pēc diedzēšanas dārzeņiem ir nepieciešami kompleksie mēslošanas līdzekļi, kas satur galvenās barības vielas – slāpekli, fosforu un kāliju. Izmēģiniet kompleksā mēslojuma šķīdumu, piemēram, nitroammofosku, kas veicina līdzsvarotu augu augšanu un attīstību.

Ar ko barot gurķus augšanai. Aktīvai augšanai ir īpaši svarīgi dārzeņiem nodrošināt pietiekamu slāpekļa un kālija daudzumu. Šīs problēmas risināšanai ir piemērots vistu mēslu uzlējums vai vircas šķīdums (atšķaidiet vircu ar ūdeni proporcijā 1:10, pievienojiet pelnus – 1 litru uz 5 litriem iepriekš sagatavota šķīduma un pēc laistīšanas izmantojiet 10 litrus uz 1 kvadrātmetru). Šādi mēslošanas līdzekļi bagātina augsni ar nepieciešamajiem elementiem, stimulējot augu augšanu un attīstību.

Lasi vēl: Divu bērnu māmiņa, kas pēc šķiršanās palika bez naudas un mājokļa, pati uzbūvēja sev un bērniem mājas: Iedvesmojošs stāsts

Ar ko barot gurķus augļu veidošanās laikā. Šajā periodā tiem nepieciešams vairāk kālija un fosfora augļu veidošanās un nogatavošanās laikā. Visbiežāk dārznieki izmanto superfosfāta vai pelnu šķīdumu. Pelni gurķiem ir lielisks kālija avots, kas veicina augļu garšas uzlabošanos un to bagātīgu veidošanos. Dārznieki iesaka ik pēc 7 dienām augsni apputeksnēt ar pelniem.

Ar ko barot gurķus mājās. Ja dārzeņus audzējat mājās, izmantojiet organiskus uzlējumus, piemēram, komposta tēju vai zaļo garšaugu uzlējumu. Šīs dabiskās piebarošanas bagātina augsni ar mikroelementiem, neradot mēslojuma pārsātināšanas risku.

Pārbaudi savas zināšanas par dažādiem žargonvārdiem!

Vai tu zini ko nozīmē šie latviešu žargonvārdi? Noskaidrosim!

1 / 3

Vai tu zini ko nozīmē šis žargonvārds? 

2 / 3

Vai tu zini ko nozīmē šis žargonvārds? 

3 / 3

Vai tu zini ko nozīmē šis žargonvārds? 

 

Your score is

The average score is 55%

0%

Gurķu barošana dažādos to augšanas posmos ir galvenais faktors, lai iegūtu veselīgu un bagātīgu ražu. Pareiza mēslojuma izvēle palīdzēs dārzeņiem augt spēcīgiem un bagātīgi augt. Izmantojot organiskos un minerālmēslus, jūs varat iegūt vislabākos rezultātus un baudīt gardus, kraukšķīgus dārzeņus.

 

Leave a Comment