Nebeidzama lietus uzbrukums: jauna prognoze 3 vasaras mēnešiem, kura diemžēl apbēdina

Kopš 2022. gada jūlija globālās sasilšanas dēļ katram mēnesim un reģionam ir noteiktas jaunas laikapstākļu normas. Tāpēc 2024. gada vasaras temperatūru nevar saukt par pārmērīgi karstu, bet tā būs tuvu normai vai nedaudz augstāka.

Temperatūra un nokrišņu daudzums

Paredzams, ka 2024. gada vasaras sākumā temperatūra paaugstināsies vairākos Eiropas reģionos. Augstāka temperatūra tiek prognozēta Austrumeiropā, kā arī Dienvidu apgabalu teritorijās. Austrumeiropā gaidāms arī ievērojams nokrišņu daudzums.

 

Pārbaudi savas zināšanas par Latvijas filmām!

Gribam noskaidrot tavas zināšanas par Latvijas filmām! Aizpildi šo ātro testu un uzzini, cik labi orientējies Latvijas kino! Tavs laiks būs ierobežots - tikai 30 sekundes!

1 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

2 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

3 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

Your score is

The average score is 60%

0%

Jūlijs

Jūlijā karstas dienas gaidāmas teju visā Austrumeiropā. Nokrišņi gaidāmi Baltijas valstu reģionā. Šeit noteikti nevarēs sūdzēties par nokrišņu deficītu, tieši pretēji, jo tie būs pat par daudz. Spēcīgas un nebeidzamas lietavas mīsies ar ļoti lielu tveici un karstumu.

 

Augusts

Augustā Austrumeiropā gaidāmi labi laikapstākļi tikai mēneša pašā sākumā. Pēc tam reģionā gaidāms nokrišņu daudzums, kas būs ievērojami virs normas. Lietus ir iespējams pilnīgi visā reģionā, bet jo īpaši Baltijas jūras piekrastes zonā.

 

El Ninjo ietekme

Joprojām notiek diskusijas par El Ninjo ietekmi uz klimatu visā pasaulē. Katru gadu tiek prognozēts pārmērīgs karstums vasarā. Šī parādība pastāv, bet tās ietekme pakāpeniski mazinās.

Tādējādi laikapstākļi 2024. gada vasarā būs tuvi normai vai nedaudz augstāki, ar ievērojamiem nokrišņiem dažos reģionos un sausumu citos.

Lasi vēl: Bīstamais pilnmēness 23. maijā. Ko kategoriski nedrīkst darīt un kā pareizi pavadīt šo dienu

El Ninjo, kas ir globāls klimata fenomens, var ietekmēt laika apstākļus visā pasaulē, tostarp arī Latvijā, lai gan šī ietekme parasti ir netieša un mazāk izteikta nekā citos reģionos. El Ninjo bieži izraisa globālo temperatūru paaugstināšanos, kas Latvijā var nozīmēt siltākus ziemas mēnešus, kā arī karstākus un sausākus vasaras periodus.

Temperatūras anomālijas var būt nozīmīgas, jo tās ietekmē vietējās ekosistēmas un lauksaimniecību. El Ninjo var izraisīt izmaiņas nokrišņu daudzumā un sadalījumā, un Latvijā tas var nozīmēt sausākus periodus vai arī paaugstinātu nokrišņu daudzumu, atkarībā no konkrētā El Ninjo cikla un citiem atmosfēras faktoriem.

Sausums var negatīvi ietekmēt lauksaimniecību un ūdens resursus, savukārt pārmērīgi nokrišņi var izraisīt plūdus un citus dabas katastrofas. El Ninjo ir saistīts ar ekstrēmiem laika apstākļiem, piemēram, vētrām, karstuma viļņiem un aukstuma periodiem.

Latvijā tas var nozīmēt biežākas un intensīvākas vētras vai citus ekstrēmus laika apstākļus, kas var ietekmēt infrastruktūru un sabiedrību kopumā.

Bet ko mēs sagaidīsim Latvijā? Lasām tālāk!

Turpinājumu lasiet nākošajā lapā

Leave a Comment