Bīstamais pilnmēness 23. maijā. Ko kategoriski nedrīkst darīt un kā pareizi pavadīt šo dienu

Pilnmēness maijā iekrīt 23. datumā. Astronomiskā parādība notiks plkst. 16.56 pēc vietējā laika. Maija pilnmēnesi sauc arī par “ziedu” pilnmēnesi. Šajā laikā daba ir īpaši skaista: uz augšu stiepjas jaunie zāles stiebri, uzzied ziedi.

Taču praksē pilnmēness var nebūt tik mākoņains un skaists.

Mēness 23. maijā būs Strēlnieka zīmē. Astrologi brīdina, ka šīs zīmes konjunkcija ar Mēnesi mūs ietekmē ne tajā labākajā veidā.

Romantiskais un radošais Strēlnieks velk mūs prom no realitātes. Šajā brīdī ir viegli pazaudēt galvu un radīt nekārtības. Lai nepieļautu liktenīgas kļūdas, ir vērts ievērot dažus piesardzības pasākumus.

Tests: 

Pārbaudi savas zināšanas par latviešu žargonvārdiem!

Vai tu zini ko nozīmē šie latviešu populārie žargonvārdi? 

1 / 3

Vai tu zini ko nozīmē šis latviešu žargonvārds? 

2 / 3

Vai tu zini ko nozīmē šis latviešu žargonvārds? 

3 / 3

Vai tu zini ko nozīmē šis latviešu žargonvārds? 

Your score is

The average score is 40%

0%

Ko tu nedrīksti darīt pilnmēness laikā

Pilnmēness bieži tiek uzskatīts par īpašu laiku gan zinātniskā, gan kultūras un mitoloģiskā kontekstā. Astronomiski pilnmēness fāzē Mēness ir pilnībā apgaismots un redzams no Zemes, jo Saule atrodas pretējā pusē. Tas notiek aptuveni reizi mēnesī un ir saistīts ar Mēness ciklu, kas ietekmē plūdmaiņas un citas dabas parādības.

Ir daudz pētījumu, kas mēģina noskaidrot, vai pilnmēness ietekmē cilvēku uzvedību un miegu. Daži uzskata, ka pilnmēness naktīs ir grūtāk gulēt un ka tas var ietekmēt cilvēka emocionālo stāvokli, lai gan zinātniskie pierādījumi par šo ietekmi ir pretrunīgi. Daudzās kultūrās pilnmēness ir saistīts ar dažādiem mītiem, leģendām un rituāliem.

Nedrīkst pieņemt liktenīgus lēmumus. Emocijas ir nevaldāmas, fantāzijas šķiet realitāte. Labāk dod sev vairāk laika pārdomām, ja tev jāpieņem lēmums par kādu svarīgu izvēli.

Senās civilizācijas bieži saistīja pilnmēnesi ar dievībām un uzskatīja to par laiku, kad notiek maģiski un pārdabiski notikumi. Dažās tradīcijās pilnmēness ir laiks, kad veikt rituālus, lai pievilinātu labklājību, veselību vai mīlestību.

Lasi vēl: No 2024. gada 1. jūlija visiem, kuriem mājās ir kaķis gaidāms obligāts likums! Būs to jādara visiem!

Agrārajās sabiedrībās pilnmēness bieži bija svarīgs kalendāra elements, kas palīdzēja plānot sēšanas un ražas novākšanas laikus, un tas bija arī nozīmīgs gaismas avots naktī, kad nebija elektrības.

Dažiem dzīvniekiem pilnmēness var ietekmēt uzvedību, piemēram, daži plēsēji un medījumi kļūst aktīvāki, jo palielinātais apgaismojums uzlabo redzamību. Kopumā pilnmēness ir laiks, kas piesaista uzmanību gan ar savu dabisko skaistumu, gan ar daudzajām kultūras, mitoloģiskajām un zinātniskajām asociācijām.

Bet ko ir obligāti jādara šajā dienā? Lasām tālāk!

Turpinājumu lasiet nākošajā lapā

Leave a Comment