Nebeidzama lietus uzbrukums: jauna prognoze 3 vasaras mēnešiem, kura diemžēl apbēdina

El Ninjo ir daļa no globālā klimata sistēmas un var ietekmēt ilgtermiņa klimata izmaiņas. Šīs izmaiņas var ietekmēt Latvijas klimatu nākotnē, piemēram, palielinot ekstremālu laika apstākļu biežumu un intensitāti, kas savukārt ietekmē dažādas ekonomiskās nozares, piemēram, lauksaimniecību, mežsaimniecību un tūrisma nozari.

Kaut arī El Ninjo ietekme uz Latviju nav tik tieša un spēcīga kā uz dažiem citiem pasaules reģioniem, šis klimata fenomens tomēr var izraisīt būtiskas izmaiņas vietējos laika apstākļos un klimatā.

Latvijā ir svarīgi sekot līdzi El Ninjo attīstībai un būt gataviem pielāgoties iespējamajām izmaiņām, lai mazinātu negatīvo ietekmi uz vidi, ekonomiku un sabiedrību.

Līdz maija beigām Latvijā būtiskas izmaiņas laikapstākļos nav gaidāmas. Valdīs silts, bieži karsts un saulains laiks, vietām veidosies negaisi, liecina prognozes.

 

Šīs nedēļas otrajā pusē gaisa temperatūra pēcpusdienās būs pārsvarā 23-26 grādu robežās, nedēļas nogalē vietām līdz 27-28 grādiem, taču Rīgas līča piekrastē Kurzemē austrumu vēju dēļ saglabāsies vēsāks laiks – pārsvarā ap 20 grādiem. Naktīs minimālā temperatūra būs pārsvarā 12-17 grādu robežās, dažās naktīs vietām Vidzemē līdz 10 grādiem.

Laiks pārsvarā būs saulains, taču vietām, īpaši Kurzemē un Zemgales rietumos, veidosies lokāli negaisa mākoņi, kas nesīs īslaicīgas, bet dažviet stipras lietusgāzes, iespējama arī krusa un spēcīgas vēja brāzmas.

Lasi vēl: 2024. gada vasara dos nežēlīgus triecienus uzreiz četrām zodiaka zīmēm vienlaicīgi: nervu sabrukums nodrošināts

Šajās dienās valdošie būs dienvidaustrumu vēji. Ceturtdiena būs vējaina, ar daudzviet brāzmām pārsniedzot 10 metrus sekundē, bet nedēļas nogalē vējš kļūs lēns, vienīgi negaisu laikā iespējamas krasas vēja brāzmas.

Tālākas prognozes rāda, ka arī nākamnedēļ laikapstākļi saglabāsies līdzīgi, ar iespējamu temperatūras paaugstināšanos par vēl kādu grādu. Lielākajā valsts daļā turpināsies sauss laiks, bet lokāli negaisi veidosies arī mēneša beigās.

 

Leave a Comment