Lēkāsim no vienas kājas uz otru: austrumeiropiešus šokē jauna prognoze 2024. gada vasarai

2024. gada vasara Austrumeiropas teritorijā solās būt ļoti mainīga. Par to informēja ārzemju Hidrometeoroloģijas centra zinātniskais vadītājs Vilfands.

Provizoriskās prognozes liecina par temperatūras svārstībām un nepastāvīgiem laika apstākļiem.

Pēc sinoptiķu teiktā, visas prognozes ir balstītas uz atmosfēras cirkulācijas likumsakarībām. Pašlaik laikapstākļu prognozējamība ir sešas līdz septiņas dienas.

Tests: 

Noskaidro savas zināšanas par latviešu vecvārdiem!

Izpildi šo ātro testu un noskaidro kā tu pārzini latviešu vecvārdus! 

1 / 3

Vai tu zini ko nozīmē šis latviešu vecvārds? 

 

2 / 3

Vai tu zini ko nozīmē šis latviešu vecvārds? 

3 / 3

Vai tu zini ko nozīmē šis latviešu vecvārds? 

Your score is

The average score is 53%

0%

Kopumā reģionā tiek prognozēta silta vasara ar temperatūru tuvu un virs normas, īpaši Baltijas jūras piekrastē. Tomēr laikapstākļi būs ļoti mainīgi, un tam jābūt gataviem. Precīzāku prognozi var iegūt dažas dienas iepriekš.

 

Nākamajā nedēļā siltums gaidāms daudzviet Austrumeiropā un sals naktīs praktiski lielākajā reģiona daļā būs atkāpies.

Īpaša uzmanība jāpievērš laikapstākļu mainīgumam, jo tas var ietekmēt daudzu cilvēku plānus. Hidrometeoroloģijas centrs iesaka sekot līdzi prognožu atjauninājumiem, lai būtu gatavi jebkādām laikapstākļu izmaiņām un attiecīgi plānot savas lietas.

Lasi vēl: Gaidīsim ar bažām maija beigas. Meteorologs pastāstīja par gaidāmo virpuļviesuli šajā reģionā

El Ninjo (spāņu valodā “El Niño”, kas nozīmē “Zēns”) ir dabas fenomens, kas raksturo būtiskas izmaiņas tropiskajos Klusā okeāna rietumu un centrālo daļu okeāna un atmosfēras apstākļos.

Tas notiek ik pēc diviem līdz septiņiem gadiem un var ilgt no dažiem mēnešiem līdz vairāk nekā gadam. El Ninjo ir daļa no lielākas klimata sistēmas, kas pazīstama kā El Ninjo-Dienvidu oscilācija (ENSO).

El Ninjo ir tikai viena no ENSO fāzēm. Tās pretēja fāze, La Ninja (spāņu valodā “La Niña”, kas nozīmē “Meitene”), raksturojas ar zemākām jūras virsmas temperatūrām tropiskā Klusā okeāna austrumu un centrālajā daļā, kas arī izraisa dažādas klimata izmaiņas un laikapstākļu anomālijas visā pasaulē.

Bet ko mums ir sagatavojuši Latvijas meteorologi uz šo vasaru? Lasām tālāk! 

Turpinājumu lasiet nākošajā lapā

Leave a Comment