Lai vienmēr būtu mīksti un svaigi: kā mazgāt frotē dvieļus

Iespējams, esat pamanījuši, ka viesnīcās frotē dvieļi vienmēr ir mīksti, tīri un patīkami uz tausti. Taču šo efektu var viegli atveidot arī mājās, ja zināt dažus vienkāršus mazgāšanas noslēpumus.

Lai jūsu dvieļi būtu mīksti un izskatītos kā jauni, jāievēro daži galvenie mazgāšanas noteikumi.

Pirmais un svarīgākais no tiem ir šķidro pulveru izmantošana. Pulvera mazgāšanas līdzekļi var atstāt smalkas daļiņas uz jūsu dvieļiem, padarot tos cietus. Šķidrie pulveri pilnībā izšķīst un neaizsprosto dvieļus.

Svarīgi ir arī nepārspīlēt ar pulvera daudzumu, labāk lietot mazāk, nekā ieteikts uz vāciņa.

Tikpat svarīga nozīme ir ūdens temperatūrai. Veļas dvieļi jāmazgā 30-40 grādu temperatūrā. Tas ir pietiekami, lai noņemtu netīrumus, bet ne pārāk karsts, lai nebojātu auduma šķiedras.

Nepārslogojiet veļas mazgājamās mašīnas cilindru – dvieļiem nepieciešama vieta pilnīgai skalošanai un mazgāšanai. Piepildiet cilindru līdz pusei, lai dvieļi varētu brīvi kustēties.

Optimālais griešanās ātrums ir līdz 800 apgriezieniem minūtē. Tas ļauj atbrīvoties no liekā ūdens, bet nebojā audumu.

Lai pēc mazgāšanas dvieļi būtu mīksti un smaržīgi, varat izmantot veļas bumbiņas un īpašu veļas skalošanas līdzekli.

Bumbiņas palīdz vienmērīgi sadalīt mazgāšanas līdzekli un novērš dvieļu salipšanu mazgāšanas laikā. Tas ir īpaši svarīgi frotē izstrādājumiem, kuriem ir blīva struktūra un kuri mēdz zaudēt pūkainību, ja netiek pareizi mazgāti.

Lasi vēl: Notīriet putekļus ne tikai no plauktiem: kā noslaucīt istabas augu lapas

Ja uz dvieļiem parādās traipi, labāk tos iepriekš apstrādāt ar speciālu līdzekli, atstāt uz 20-30 minūtēm un pēc tam mazgāt veļas mašīnā. Tas palīdzēs efektīvi noņemt netīrumus, nebojājot audumu.

Mājas līdzekļi var būt lieliski palīgi dvieļu kopšanā. Piemēram, vārāmā sāls var palīdzēt mīkstināt ūdeni un novērst to stīvumu. Pievienojiet 3 ēdamkarotes sāls veļas mašīnas cilindrā, lai jūsu dvieļi būtu mīksti un patīkami pieskārienam.

Pārbaudi savas zināšanas par dažādiem žargonvārdiem!

Vai tu zini ko nozīmē šie latviešu žargonvārdi? Noskaidrosim!

1 / 3

Vai tu zini ko nozīmē šis žargonvārds? 

2 / 3

Vai tu zini ko nozīmē šis žargonvārds? 

3 / 3

Vai tu zini ko nozīmē šis žargonvārds? 

 

Your score is

The average score is 55%

0%

Arī etiķis ir lielisks skalošanas palīglīdzeklis, kas palīdz saglabāt auduma krāsu un tekstūru. Vienkārši ielejiet etiķi skalošanas palīglīdzekļa nodalījumā.

 

 

 

Leave a Comment