Izsludināts brīdinājums par vētru visā Latvijas teritorijā, bet jo īpaši jāpiesargās šajos novados!

Izsludināts brīdinājums par vētru visā Latvijas teritorijā, bet jo īpaši jāpiesargās šajos novados, jo var parādīties ļoti spēcīgas vēja brāzmas. 

Latvijas vētras var būt postošas. Tās var pavadīt spēcīgas vēja brāzmas, intensīvu lietu, un pat negaisa laikā.

Šādas vētras var radīt bojājumus celtnēm, koku kritienus, un var ietekmēt elektroapgādi, kā arī rada bīstamību tiem, kas atrodas ārā. Tādēļ ir svarīgi sekot līdzi laika prognozēm un ievērot drošības pasākumus, ja tiek izziņoti brīdinājumi par postošām vētrām.

Pārbaudi savas zināšanas par latviešu žargonvārdiem!

Vai tu zini ko nozīmē šie latviešu populārie žargonvārdi? 

1 / 3

Vai tu zini ko nozīmē šis latviešu žargonvārds? 

2 / 3

Vai tu zini ko nozīmē šis latviešu žargonvārds? 

3 / 3

Vai tu zini ko nozīmē šis latviešu žargonvārds? 

Your score is

The average score is 51%

0%

 

Latvijā vētras var būt spēcīgas. Tās var pavadiņt intensīvas vēja brāzmas, stipras lietusgāzes un pat negaiss ar pērkoniem. Šādas spēcīgas vētras var radīt bojājumus infrastruktūrai, kā arī ietekmēt elektroapgādi un transporta kustību.

Lasi vēl: Ministrija ir ierosinājusi dubultot šīs kategorijas iedzīvotāju pabalstu! Kam šis pabalsts tiks piešķirts?

Tāpēc ir svarīgi būt gatavam un sekot līdzi laika prognozēm, īpaši, ja tiek izziņoti brīdinājumi par spēcīgām vētrām. Vētras laikā ir svarīgi palikt iekštelpās, lai izvairītos no iespējamām briesmām.

Aizveriet visus logus un durvis, lai novērstu vēja un lietus iekļūšanu mājoklī. Izvairieties no uzturēšanās pie logiem, jo vējš var mest pret tiem dažādus priekšmetus.

Nebeidzama lietus uzbrukums: jauna prognoze 3 vasaras mēnešiem, kura diemžēl apbēdina

Atvienojiet elektroierīces no kontaktligzdām, lai pasargātu tās no iespējamajiem strāvas pārrāvumiem vai zibens triecieniem. Ja esat ārpus telpām, meklējiet patvērumu stabilā ēkā vai automašīnā, izvairoties no lieliem kokiem, jo stiprs vējš var nolauzt zarus vai pat izsist kokus ar saknēm. Ja esat ūdens tuvumā, nekavējoties dodieties uz sauszemes, jo vētras laikā var rasties bīstami viļņi un strauji plūdi.

Lasi vēl: “Esam saņēmuši daudz jautājumu…” – Rīgas Centrāltirgus atbild uz neskaitāmiem iedzīvotāju jautājumiem par saldajiem ķiršiem

Ieklausieties vietējos laika ziņojumos un brīdinājumos, lai iegūtu aktuālo informāciju par vētras attīstību un nepieciešamajiem drošības pasākumiem. Pēc vētras pārbaudiet savu mājokli un apkārtni, lai noteiktu iespējamos bojājumus un novērstu tos, ja nepieciešams, sazinoties ar atbilstošajiem dienestiem.

Izsludināts brīdinājums par vētru visā Latvijas teritorijā, bet jo īpaši jāpiesargās šajos novados! Noskaidrosim lasot tālāk!

Turpinājumu lasiet nākošajā lapā

Leave a Comment