Cietīs ikviens: Meteorologs prognozē, kad Austrumeiropā ieradīsies karstuma vilnis un vai vispār tas gaidāms

Saskaņā ar meteorologu prognozēm 2024. gada vasara visā Austrumeiropā būs īpaši karsta. Paredzams, ka gaisa temperatūra var sasniegt +35°C. Sinoptiķis uzsvēra, ka šāda augstas temperatūras tendence turpināsies līdz pat rudens mēnešiem, bet tas nav viss..

 

Vilfands arī norādīja, ka pagājušā gada septembris bija nenormāli silts un faktiski kļuva par ceturto vasaras mēnesi. Arī šogad tiek prognozēts silts septembris, taču atšķirībā no 2023. gada nokrišņu daudzums būs daudz lielāks.

Tas ir interesants novērojums, ņemot vērā, ka 2023. gada septembris bija sausākais septembris vēsturē.

Vai tu zini no kurām populārām ārzemju filmām ir šie kadri?

Pārbaudi savas zināšanas un aizpildi testu par slavenām ārzemju filmām!

1 / 2

Vai tu zini no kuras slavenas ārzemju filmas ir šis kadrs?

2 / 2

Vai tu zini no kuras slavenas ārzemju filmas ir šis kadrs?

Your score is

The average score is 73%

0%

Saskaņā ar prognozēm karstais laiks sāksies jau pašā vasaras sākumā un turpinās pastiprināties. Tādējādi Austrumeiropas iedzīvotājiem vajadzētu sagatavoties ilgstošam augstu temperatūru periodam, kas ilgs līdz pat rudens sākumam.

Tajā pašā laikā gaidāms, ka septembrī nokrišņu daudzums būs daudz lielāks, kas var būt zināms atvieglojums pēc ilgstošā karstuma viļņa.

Saules dūriens ir nopietns veselības stāvoklis, ko izraisa ilgstoša uzturēšanās tiešos saules staros, īpaši karstā laikā. Lai izvairītos no saules dūriena, svarīgi ievērot vairākus piesardzības pasākumus. Pirmkārt, izvairieties no uzturēšanās saulē dienas vidū, kad saules starojums ir visintensīvākais, proti, no plkst. 10:00 līdz 16:00.

Ja iespējams, plānojiet āra aktivitātes agri no rīta vai vēlu vakarā, kad saule ir mazāk intensīva. Otrais solis ir nodrošināt atbilstošu apģērbu.

Nēsājiet vieglus, gaišas krāsas un brīvus apģērbus, kas pārklāj lielāko daļu ķermeņa, lai mazinātu tiešo saules staru iedarbību uz ādu. Izvēlieties audumus, kas labi elpo, piemēram, kokvilnu vai linu, lai izvairītos no pārkaršanas. Cepures ar platām malām nodrošina papildu aizsardzību sejai, kaklam un ausīm.

Svarīga ir arī saulesbrilles nēsāšana. Izvēlieties brilles ar UV aizsardzību, lai pasargātu acis no kaitīgajiem ultravioletajiem stariem, kas var radīt acu bojājumus. Treškārt, neaizmirstiet par saules aizsargkrēmu. Izmantojiet plaša spektra saules aizsargkrēmu ar SPF 30 vai augstāku, un uzklājiet to 20-30 minūtes pirms iziešanas ārā.

Lasi vēl: Debesu sods 24.05.2024: 3 zīmes uzreiz pārsteigs likteņa pagrieziena krīze un tā nebeigsies tik drīz

Uzklājiet krēmu atkārtoti ik pēc divām stundām, kā arī pēc peldēšanas vai svīšanas. Pārliecinieties, ka esat aizsargājis visas ķermeņa daļas, kas pakļautas saules starojumam, tostarp ausis, kaklu un pēdas. Hidratācija ir ārkārtīgi svarīga, lai izvairītos no saules dūriena. Dzert daudz ūdens visas dienas garumā, pat ja nejūtaties izslāpis, ir būtiski, jo dehidratācija palielina risku pārkaršanai.

Bet kas Latvijā gaidāms? Nu kaut kas traks! Lasām tālāk..

Turpinājumu lasiet nākošajā lapā

Leave a Comment