Cietīs ikviens: Meteorologs prognozē, kad Austrumeiropā ieradīsies karstuma vilnis un vai vispār tas gaidāms

Piektdien, 24. maijā, gan naktī, gan dienā vietām Latvijā, īpaši Kurzemē, iespējams īslaicīgs lietus un pērkona negaiss, prognozē sinoptiķi. Darba nedēļas noslēgumā Latvijas austrumu daļā būs viscaur skaidrākas debesis un zemāks gaisa mitrums.

Naktī pūtīs lēns līdz mērens dienvidaustrumu vējš, un gaisa temperatūra pazemināsies līdz +13..+17 grādiem, dažviet Latgalē un Vidzemē līdz +10 grādiem. Pēcpusdienā saule sasildīs gaisu līdz +24..+28 grādiem, bet Kurzemes piekrastē temperatūra vietām svārstīsies ap +20 grādiem.

Dienvidaustrumu vēja ātrums brāzmās sasniegs 8-13 metrus sekundē, un negaisa laikā iespējamas stiprākas brāzmas. Rīgā piektdien gaidāms neliels mākoņu daudzums ar zemu nokrišņu varbūtību.

Naktī minimālā temperatūra būs +17 grādi, bet dienā, pūšot mērenam dienvidaustrumu vējam, termometra stabiņš pakāpsies līdz +27 grādiem.

Austrumu vēja dēļ Latvijas piekrastes lielākajā daļā jūras ūdens ir kļuvis auksts, savukārt siltāks ūdens ir saglabājies Rīgas līča Kurzemes piekrastē, liecina meteoroloģiskā informācija.

Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra (LVĢMC) dati norāda, ka Skultes ostā ūdens temperatūra ir pazeminājusies līdz +5,8 grādiem. Satelīta dati rāda, ka gandrīz visā Vidzemes piekrastē un atklātas jūras piekrastē Kurzemē ūdens temperatūra ir zemāka par +10 grādiem.

Lasi vēl: Nebeidzama lietus uzbrukums: jauna prognoze 3 vasaras mēnešiem, kura diemžēl apbēdina

Siltāks ūdens saglabājas Rīgas līča Kurzemes piekrastē, no Kolkasraga līdz Lapmežciemam, kur ūdens temperatūra pārsvarā ir +13..+18 grādi. Atbilstoši LVĢMC datiem Ventspils ostā un Daugavgrīvā ūdens temperatūra ir ap +10 grādiem.

Atgādinām, ka bērni un vecāka gadagājuma cilvēki ir īpaši jutīgi pret saules dūriena risku, tāpēc tiem nepieciešama īpaša uzmanība un aizsardzība. Nodrošiniet, lai viņi regulāri dzertu ūdeni un atrastos ēnā.

Izglītojiet arī citus par saules dūriena riskiem un profilakses pasākumiem, lai visi kopā varētu pasargāt sevi no šī bīstamā stāvokļa. Izvairīšanās no saules dūriena prasa apzinātu un rūpīgu pieeju saules staru iedarbības mazināšanai, un, ievērojot šos pasākumus, jūs varat baudīt āra aktivitātes drošāk un veselīgāk.

 

 

 

Leave a Comment