7 padomi vecākiem, kā veidot saikni ar bērniem: psihologu ieteikumi

Ir vairāki veidi, kā atjaunot bērna uzticību un uzlabot attiecības ģimenē.

Kad bērni bija mazi, šķita, ka jūs precīzi zināt, ko darīt. Taču vēlāk, parasti tad, kad bērni sasniedz pusaudža vecumu, komunikācija pasliktinās, jo vecāku autoritāte samazinās. Tomēr ir vairāki veidi, kā jūs varat atjaunot bērna uzticību un uzlabot ģimenes attiecības.

Par to, kādas darbības palīdz uzlabot komunikāciju ar bērniem, stāsta ģimenes psiholoģe Linda Grehema.

Ēdiet kopā katru dienu

Viens no labākajiem padomiem par ģimenes attiecībām ir vismaz reizi dienā ēst kopā, nevis pie televizora.

Ģimenes maltīte ir lielisks laiks, kad visi var aprunāties, pasmieties un pastāstīt par to, kā pagājusi diena. Pētījumi liecina, ka bērni, kuri 5-7 reizes nedēļā vakariņoja kopā ar vecākiem, biežāk ziņoja par veselīgu un apmierinošu komunikāciju ar vecākiem.

Ēšana kopā ģimenē ir cieši saistīta arī ar vielu lietošanas profilaksi pusaudžu vidū. Bērniem, kuri regulāri pusdienoja kopā ar ģimeni, pusaudžu vecumā bija arī labāki garīgās labsajūtas rādītāji nekā bērniem, kuri pusdienas neēdās kopā ar ģimeni.

Esiet pacietīgi

Neviens nekad nav teicis, ka vecāku darbs būs viegls. Būs brīži, kad bērni darīs lietas, kas jūs neapmierinās vai liks vilties. Taču ir svarīgi būt pacietīgam. Padomājiet par to, kāds jūs bijāt, kad bijāt viņu vecumā.

Koncentrējieties uz pozitīvo un izmantojiet katru jaunu pieredzi vai sarunu ar bērnu, lai liktu viņam saprast, ka vienmēr esat viņam līdzās, neatkarīgi no tā, vai viņam nepieciešams emocionāls vai fizisks atbalsts.

Ja bērns redzēs, ka jūs mierīgi un pacietīgi reaģējat uz situāciju, visticamāk, arī turpmāk viņš vērsīsies pie jums ar problēmām.

Apskāviens katru dienu

Apskāvieni ir lielisks veids, kā veidot neverbālu saziņu. Kad jūsu bērni bija mazāki, jūs, iespējams, varējāt viņus apskaut biežāk. Tagad, kad viņi ir lielāki, nedomājiet, ka jums jāatsakās no apskāvieniem, lai izteiktu pozitīvas emocijas.

Pārbaudi savas zināšanas par dažādiem latviešu vecvārdiem!

Vai tu zini ko nozīmē šie latviešu vecvārdi? 

1 / 3

Ko nozīmē viens no šiem latviešu vecvārdiem? 

2 / 3

Ko nozīmē viens no šiem latviešu vecvārdiem? 

3 / 3

Ko nozīmē viens no šiem latviešu vecvārdiem? 

Your score is

The average score is 44%

0%

Mūsdienās daudzos pētījumos uzsvērta apskāvienu nozīme emocionālajā attīstībā. Tomēr respektējiet sava bērna personīgās robežas – neapskaujiet bērnu, ja viņš to nevēlas.

Turpinājumu lasiet nākamajā lapā!

Leave a Comment