7 padomi vecākiem, kā veidot saikni ar bērniem: psihologu ieteikumi

Uzklausiet savu bērnu

Vecākiem, kas cenšas veidot saikni ar saviem bērniem, labākais veids, kā uzzināt par bērna pārdzīvojumiem, ir klausīties. Tas parāda bērniem, ka jūs cienāt viņu domas un uzskatus.

Jūsu bērns, visticamāk, atcerēsies, vai jūs patiešām bijāt uzmanīgs, kad stāstījāt viņam kaut ko svarīgu. Tāpēc, klausoties, pārliecinieties, ka esat pilnībā klātesošs.

Izslēdziet mobilo tālruni vai viedtālruni un veltiet bērnam visu savu uzmanību. Vēl viens lielisks veids, kā parādīt bērniem, ka jūs viņus uzklausāt, ir izslēgt televizoru vai izslēgt mūziku automašīnā, kad viņi ar jums runā.

Pavadiet laiku kopā ar katru bērnu pēc kārtas

Bērniem ir jāpavada laiks kopā ar ģimeni, taču ir arī labi, ja jūs katram bērnam veltāt laiku arī atsevišķi. Ja jūs atvēlēsiet 15 minūtes dienā, lai būtu kopā ar katru bērnu, tas palīdzēs viņiem izveidot savu personīgo saikni ar jums.

Jūs varat arī izmantot šo iespēju, lai pajautātu par viņu vēlmēm un pēc tam plānot kopīgu dienu, lai izpētītu viņu hobijus.

Plānojiet ģimenes pasākumus

Tāpat kā pāri plāno romantiskus randiņus, ģimenēm vajadzētu plānot laiku, ko pavadīt visiem kopā. Šādi ģimenes izbraucieni ir lielisks veids, kā radīt atmiņas un saliedēties.

Dažas lieliskas idejas ietver kino apmeklējumu, boulingu, pikniku un ģimenes galda spēļu vakaru. Varat arī kopīgi plānot aizraujošu ģimenes brīvdienu vai nedēļas nogales ceļojumu, aicinot bērnus izteikt priekšlikumus par to, ko viņi vēlētos darīt.

Rūpējieties par sevi

Lai būtu lieliski vecāki saviem bērniem, jums ir jānostiprina jūsu kā laulāto partneru saikne. Viens no veidiem, kā to darīt, ir organizēt randiņu vakarus. Randiņu vakars ir iespēja būt kopā vienam ar otru un labi pavadīt laiku tā, kā esat pieraduši, esot laulībā.

Tas ne tikai uzlabos komunikāciju starp jums, bet arī ar bērniem – galu galā vecāku savstarpējā komunikācija ir piemērs bērniem un kļūst par viņu uzvedības modeli nākotnē. Turklāt, ja starp vecākiem pastāvīgi notiek strīdi, bērnam nebūs uzticības.

Pārbaudi savas zināšanas par dažādiem latviešu vecvārdiem!

Vai tu zini ko nozīmē šie latviešu vecvārdi? 

1 / 3

Ko nozīmē viens no šiem latviešu vecvārdiem? 

2 / 3

Ko nozīmē viens no šiem latviešu vecvārdiem? 

3 / 3

Ko nozīmē viens no šiem latviešu vecvārdiem? 

Your score is

The average score is 44%

0%

Arī tad, ja bērnu audzina viens no vecākiem, viņš ir jūtīgs pret pieaugušā uzvedību – tāpēc vispirms ir jārūpējas par savu emocionālo stāvokli, neaizmirstot par atbalstu, palīdzību un dažkārt arī par sevi.

 

Leave a Comment