Sinoptiķi ceļ Trauksmi! Tuvākajās dienās gaidāms Spēcīgs sniegputenis! Sniega sega vietām sasniegs 10CM

Pirmdien un otrdien, 22. un 23. aprīlī, Latvijā prognozēts liels nokrišņu daudzums, ieskaitot sniegu un puteni, kā norāda meteoroloģiskie prognozes.

Nedēļas nogalē tikai dažviet īslaicīgi var sagaidīt sniegu un līšanu, bet plašāki lietus pērkoni sestdienas vakarā Sēlijā un Latgalē. Naktīs gaisa temperatūra pazemināsies līdz 0..-5 grādiem, atkarībā no reģiona, ar dažām vietām, kur zem mākoņainām debesīm temperatūra nenoslīdēs zem nulles.

Dienas laikā gaisa temperatūra pieaugs līdz +3..+9 grādiem, bet svētdien tas kļūs par grādu siltāks. Tomēr Latgalē svētdien gaisa temperatūra var pacelties līdz pat +13 grādiem. Šīs prognozes norāda uz mainīgu un dažādo laika apstākļu ainu, kas sagaida Latvijas iedzīvotājus šīs nedēļas sākumā.

Pirmdien Latvijā prognozēts ciklons, kas nāks no dienvidaustrumiem. Saskaņā ar “Global Forecast System” datiem, ir paredzams lietus, un centrālajā un rietumu daļā arī sniegs un putenis. Prognozēts, ka nokrišņi būs stipri, un daļā valsts varētu veidoties sniega sega.

Gaisa temperatūra pirmdien naktī un dienā svārstīsies no 0 līdz +6 grādiem, bet otrdien no -1 līdz +4 grādiem. Šīs prognozes liecina par dinamisku laika apstākļu mainību, kas varētu radīt izaicinājumus un neparedzētus notikumus dažādās valsts teritorijās.

Diemžēl, šoreiz sinoptiķi nav gatavi dalīties ar saulainām prognozēm un priecīgām vēsts par gaidāmo laiku Tuvākajās dienās.

Gluži pretēji, viņi sniedz ziņas, kas varētu radīt nepatīkamus brīžus un piespiest mūs atgriezties pēc siltām segām un iegulties siltā segā pavisam mierīgajās apstākļos. Laiks aplūkot, kas mūs gaida Tuvākajās dienās.

Lasi raksta turpinājumu nākamajā lapā

Leave a Comment