Sinoptiķi ceļ Trauksmi! Tuvākajās dienās gaidāms Spēcīgs sniegputenis! Sniega sega vietām sasniegs 10CM

Prognozes par ciklona spēku un virzību vēl joprojām ir mainīgas un piedāvā mums atšķirīgus skatus uz gaidāmo laiku. Ir iespējams, ka lieli nokrišņi ietekmēs galvenokārt Latvijas austrumu novadus, bet mūsu saprašanā par situāciju nepārtraukti attīstās.

“Pēdējās modeļu prognozēs mēs redzam skaidru attēlu, ka pirmdien Latviju no dienvidaustrumiem skars ciklons ar relatīvi stabilu nokrišņu zonu, kas visā valsts teritorijā radīs ilgstošu sniegu. Otrdienas rītos mēs gaidām 2-7 cm sniega segas teju visur, bet vietās tas varētu sasniegt pat 10 cm.

Gaisa temperatūra gan naktī, gan dienā svārstīsies ap -4°C…+3°C,” saka meteorologs Martins Bergšteins no vietnes “X”. Šīs informācijas stāstīšana ir tikai viens no vairākiem skatījumiem uz nākotnes notikumiem, tāpēc ir svarīgi turpināt sekot līdzi jaunākajai informācijai, lai sagatavotos un pielāgotos nākamajiem laika apstākļiem.

Nākamās nedēļas vidū mēs redzam jaunu ciklonu tuvojamies no dienvidiem, taču vēl nav pilnībā skaidrs, kā tas ietekmēs laika apstākļus Latvijā. Šis nenoteiktības moments liek mums saglabāt piesardzību un turpināt uzraudzīt jaunākās prognozes, lai būtu gatavi iespējamajiem scenārijiem.

Pēc pašreizējās “Global Forecast System” prognozes mēs varam redzēt, ka nākamnedēļ zemākā gaisa temperatūra naktī uz trešdienu Kurzemē varētu sasniegt pat -5 grādus, bet nedēļas beigās dažās vietās valstī gaisa temperatūra var pacelties līdz pat +17 grādiem. Šie temperatūras svārstījumi var radīt izaicinājumus un mainīt ikdienu mūsu dzīvē.

Tāpat ir jāņem vērā, ka spēcīgi nokrišņi var izraisīt būtisku ūdens līmeņa paaugstināšanos Daugavā nākamnedēļ. Lai gan prognozes par nokrišņu daudzumu mainās, tāpat mainās arī paredzamais ūdens līmeņa kāpums, tomēr šobrīd nav skaidrs, vai tas izraisīs teritoriju applūšanu Latvijā. Tas liek mums pievērst uzmanību ūdens līmeņa izmaiņām un sagatavoties iespējamajiem ietekmes rezultātiem.

Leave a Comment