Kāpēc nevajadzētu skatīties uz citu cilvēku kapiem kapsētā? Šim ir milzīga nozīme, kuru reti kurš zina!

Kapsēta ir bēdu un atmiņu vieta. Ir daudz pareģojumu, kā uzvesties pie kapsētas, lai netraucētu aizgājušā mieru. Mīti un uzskati par kapsētu ir veidojušies gadsimtiem ilgi.

Ko nevajadzētu darīt kapsētā? Nedrīkst nākt uz kapsētu pēc vakariņām, staigāt pa citu cilvēku kapiem un skatīties uz tiem, trokšņot, fotografēt. Nav vēlams kapus apmeklēt pārāk bieži, īpaši vienatnē, un, izejot no kapsētas, apgriezties apkārt.

Pēcpusdienā nevajadzētu nākt uz kapsētu.

Tiek uzskatīts, ka labākais laiks, kad apmeklēt kapsētu, ir no rīta. Šajā laikā dievišķie spēki ļauj aizgājējiem satikties ar dzīvo tuvinieku dvēselēm, sazināties ar tām, sūtīt vēsti.

Jauns tests. Izpildi to: 

Pārbaudi savas zināšanas par dažādiem žargonvārdiem!

Vai tu zini ko nozīmē šie latviešu žargonvārdi? Noskaidrosim!

1 / 3

Vai tu zini ko nozīmē šis žargonvārds? 

2 / 3

Vai tu zini ko nozīmē šis žargonvārds? 

3 / 3

Vai tu zini ko nozīmē šis žargonvārds? 

 

Your score is

The average score is 54%

0%

 

Šī zīme ir saistīta ar saules stāvokli debesīs. Ezotērikā saule ir uzticams aizsargs no tumsas spēkiem. Līdz ar saulrietu un nakts iestāšanos, tās aizsargājošais spēks vājinās. Šādā gadījumā kapsētas apmeklējumu labāk atlikt uz jaunās dienas rītu.

Lasi vēl: Peonijas jūsu dārzā ziedēs tā, ka kaimiņi nāks pēc padoma: viss, kas jums jādara – tās jānomēslo ar “vecmāmiņu” uzlējumu

Vakars un nakts ir nepiemērots laiks kapsētas apmeklējumam. Apmeklētājus var pārbiedēt neizskaidrojamas skaņas un šalkoņa, kas atbalsojas virs kapiem.

Vistas aknas ar dārzeņiem: garšīga un budžetam draudzīga ēdiena recepte

 

Nedrīkst skatīties uz citu cilvēku kapiem vai spert uz tiem soļus.

Kādēļ kapsētā ir nepareizi skatīties uz citu cilvēku kapiem? Kaps ir dvēseles pēdējā atdusas vieta, un svešu radinieku dvēseles bieži vien ir agresīvas. Tās var nākt sapņos un atriebties par ziņkārību. Ja nevēlaties negatīvas sekas, ievērojiet noteikumus:

Jūs nevarat staigāt pa kapiem. Ja nepieciešams, staigājiet uzmanīgi un ar cieņu. Ja pieskaries kapa plāksnei, saki lūgšanu vai atvainojies par iztraucēšanu.

Neko nebojājiet un netraucējiet. Nedrīkst apgāzt vai pārvietot kapakmeņus, ziedus vai ziedojumus.

Cieņa pret aizgājējiem ir svarīgs kapsētas apmeklējuma aspekts. Ja staigāsiet pa kapiem un lasīsiet kapu pieminekļus, sapnī viņu īpašnieki nāks un uzrunās jūs. Šāds sapnis ir aizsaules vēstnesis.

Ko vēl nedrīkst darīt apmeklējot kapsētu? Tas ir ļoti būtiski un svarīgi! Lasi līdz galam!

Turpinājumu lasiet nākošajā lapā

Leave a Comment