5 kļūdas, kas var atņemt jums normālu tomātu ražu: tās pieļauj neticami daudz cilvēku

Ievākt pienācīgu tomātu ražu ir katra sevi cienoša dārzkopja sapnis. Tas nozīmē, ka cilvēks labi pārzina agrotehniskos jautājumus. Tomēr ne vienmēr mūsu cerības atbilst realitātei.

 

Pašmāju tomāti bieži vien ir daudz garšīgāki nekā veikalā nopirktie, jo tos var novākt pilnīgi nogatavojušos. Veikalā nopērkamie tomāti bieži tiek novākti pirms tie ir pilnībā nogatavojušies, lai labāk izturētu transportēšanu. Tomēr tas var ietekmēt to garšu. Pašu audzēti tomāti ir svaigi un bieži vien saldāki un aromātiskāki.

Pašmāju tomāti parasti ir uzturvielām bagātāki, jo tie tiek audzēti dabiskos apstākļos, bez sintētiskajiem mēslojumiem un pesticīdiem, kas var samazināt uzturvielu saturu. Turklāt jūs zināt, ka jūsu audzētie tomāti nav apstrādāti ar ķīmiskām vielām, kas var būt kaitīgas.

No mūsu pagraba sāka pazust pašu audzētie kartupeļi; It kā sīkums, bet drīz atklājās visa patiesība

Bet viena lieta ir gribēt tos pašam audzēt, cita – lai tas tiešām izdodas. Dažkārt tomātu raža mūsu pieļauto kļūdu dēļ ir ļoti vāja.

 

Lūk, 5 kļūdas, kuras pieļauj daudzi dārzkopji, audzējot tomātus.

 

Augsne ar paaugstinātu skābuma līmeni

Ir vērts atcerēties, ka tomāti “panes” nelielu skābuma līmeni, bet pārāk augsts līmenis tiem ir vienkārši postošs. Ja pirms stādīšanas neesat paspējuši atūdeņot augsni, tas var negatīvi ietekmēt ražu. Tāpēc vienmēr savlaicīgi veiciet šīs procedūras.

Ēna

Dažas tomātu šķirnes var “sadzīvot” ar nelielu ēnu un izkliedētu gaismu, bet īstā ēnā tie nespēs ne nest augļus, ne aktīvi attīstīties. Tāpēc nestādiet tomātus lielu augu vai ēku tuvumā.

Liels slāpekļa daudzums

Daudzās tautas receptēs tomātu mēslošanai galvenokārt tiek izmantots slāpeklis. Bet ir svarīgi atcerēties, ka šīs vielas pārpalikums tomātiem tikai kaitēs. Tāpēc dārzeņus barojiet atbilstoši to vajadzībām.

Šķir otru lapu, lai noskaidrotu pārējās kļūdas

Leave a Comment