5 kļūdas, kas var atņemt jums normālu tomātu ražu: tās pieļauj neticami daudz cilvēku

Mitruma nokļūšana uz lapām

Laistīšana jāveic pēc iespējas uzmanīgāk, jo mitrums, kas nokļūst uz lapām, var radīt nopietnus bojājumus augiem. Tāpēc laistīšana jāveic stingri zem saknēm.

Pārbaudi savas zināšanas par latviešu žargonvārdiem!

Vai zini ko nozīmē šie latviešu žargonvārdi? 

1 / 3

Vai zini ko nozīmē šis latviešu žargonvārds? 

2 / 3

Vai zini ko nozīmē šis latviešu žargonvārds? 

3 / 3

Vai tu zini ko nozīmē šis latviešu žargonvārds? 

Your score is

The average score is 50%

0%

Blīvums

Pat ja vēlaties izaudzēt pēc iespējas vairāk tomātu, katram krūmam ir jāatvēl pietiekami daudz personīgās vietas. Pretējā gadījumā radīsies problēmas ar pietiekamu ūdens, mēslojuma un saules gaismas daudzumu.

 

Nobeigumā, lai jūs motivētu tomēr ķerties tomātu audzēšanai atgādināšu:

Audzējot pašiem savus tomātus, var ietaupīt naudu, kas citādi tiktu tērēta dārzeņu iegādei veikalā. Sēklas un stādi nav dārgi, un, rūpīgi plānojot un rūpējoties par tomātiem, var iegūt bagātīgu ražu ar salīdzinoši zemām izmaksām.

Audzējot pašiem savus tomātus, jūs samazināt savu oglekļa pēdu nospiedumu, jo izvairāties no transporta izmešiem un plastmasas iepakojumiem, kas saistīti ar veikalā nopērkamajiem dārzeņiem. Turklāt, audzējot bioloģiski, jūs samazināt ķīmisko vielu nokļūšanu augsnē un ūdens resursos.

Dārzkopība var būt lielisks veids, kā samazināt stresu un uzlabot garīgo labsajūtu. Darbs dārzā nodrošina fiziskas aktivitātes un saikni ar dabu, kas var būt ļoti relaksējošs un apmierinošs. Turklāt tas var veicināt pacietību un rūpīgumu, kas ir noderīgas prasmes ikdienas dzīvē.

Audzējot tomātus, jūs varat mācīties un apgūt jaunas prasmes par augu audzēšanu, bioloģiju un ekoloģiju. Tas var būt arī lielisks veids, kā iesaistīt ģimeni, īpaši bērnus, lai mācītu viņiem par dabu, pārtikas izcelsmi un veselīgu dzīvesveidu.

Kopumā pašiem audzēt tomātus ir lieliska iespēja izbaudīt svaigus, veselīgus un garšīgus dārzeņus, vienlaikus rūpējoties par savu veselību, ekonomiku un vidi.

Leave a Comment