Vīrietis nokāpa pagrabā, lai salabotu kanalizāciju. Bet tur gaidīja pārsteigums, kas izmainīja viņa turpmāko dzīvi

Kāda vīrieša sapnis par pieticīga restorāna atvēršanu pārtapa par arheologu apsēstību pēc tam, kad viņš mēģināja salabot kanalizācijas cauruli pagrabā, jo tualetes podam nepienāca ūdens.

Ar gadsimtiem ilgu vēsturi piepildīta pazemes pasaule, ko vīrietis negaidīti atklāja zem savas mājas, vajāja viņa dzīvi vairāk nekā desmit gadus, vēsta laikraksts “The New York Times”.

2000.gadā Lučāno Fadžiano saskārās ar ūdensvada un kanalizācijas problēmu īpašumā, ko bija iegādājies, lai atvērtu pusdienu restorānu Itālijas dienvidu pilsētā Lečē. Domājot, ka varēs rast ātru risinājumu, vīrietis nolēma nesaukt santehniķi, bet pats atrast un novērst problēmu ar savu dēlu palīdzību.

 

Bet veicot caurules atrakšanu, tēvs un dēli piedzīvoja īstu šoku. Viņu acīm pēkšņi pavērās vesela pazemes valstība, kas datējama ar laiku pirms mūsu ēras – mesiāņu kapenes, romiešu klēts, franciskāņu kapela un pat templiešu gravējumi.

Rezultātā iecerētais restorāns kļuva par muzeju, kura relikvijas saglabājušās vēl šodien, vēsta laikraksts “The New York Times” (NYT).

Leče un Itālija kopumā ir bagātas ar vēsturiskiem atradumiem – relikvijas un artefakti, kas liecina par senām civilizācijām un impērijām, tiek bieži atrasti tieši zem bruģa, zemnieku saimniecībās vai autostāvvietās, turklāt vairākos slāņos.

Lasi vēl: Jūlijā stāsies spēkā jaunas izmaiņas, kuras ietekmēs ikvienu elektrības lietotāju: ”Tas laiks ir pienācis”

Šādi atklājumi ir aizraujošs papildinājums vispārējam Itālijas pagātnes mantojumam, taču vēsturiskie atradumi arī bremzē vai pat atceļ mūsdienu ēku un citu objektu būvniecības plānus, piemēram, metro sistēmas vai ēku uzlabojumus, radot galvassāpes pilsētplānotājiem un celtniekiem.

Tomēr tas nebūt nebija viss..

Turpinājumu lasiet nākošajā lapā

COMMENTS

Leave a Comment