Vīrietis nokāpa pagrabā, lai salabotu kanalizāciju. Bet tur gaidīja pārsteigums, kas izmainīja viņa turpmāko dzīvi

“Paši pirmie Lečes slāņi ir datēti ar Homēra (8.gadsimts p.m.ē) laiku. Grieķu, romiešu, osmaņu un normāņu iebrucēji iekaroja šo teritoriju un atstāja savas klātbūtnes pēdas,” NYT sacīja vietējais vēsturnieks un rakstnieks Mario de Marko.

Tā Fadžiano lēmums izrakt ūdensvada cauruli pārauga gigantiskā arheoloģiskā projektā. Situācijas uzraudzīšanai tika pieaicināti speciālisti, taču visus izrakumus apmaksāja un pabeidza pats Fadžiano. Pēc gadiem ilga smaga darba un lielajiem tēriņiem viņš nolēma pārtraukt savu iesaisti izrakumu projektā.

Vēstures blogs raksta, ka ilgstošo izrakumu laikā Lečē kopumā esot uzieti vairāk nekā 4000 artefaktu.

Atradumos ietilpst: daudzas kapenes, tostarp romiešu mazuļa kaps; kvadrātveida bedres, kas izveidotas kā mājokļi, senas ielas, klētis, 10 metru dziļa aka, kurā joprojām ir ūdens; slepeni tuneļi, kurus izmantoja reliģiskie ordeņi; freskas, seni trauki un keramika, rotaslietas, altāris un tūkstošiem citu artefaktu.

Lasi vēl: Klusi savās mājās aizsaulē devusies leģendārā Tīna Tērnere; daudzi uzskata, ka viņa netika pāri šim pārdzīvojumam

Bet pats Fadžiano galu galā atrada un salaboja kanalizācijas cauruli, kura kļuva par iemeslu šim neparastajam piedzīvojumam. Vīrietis joprojām plāno atvērt savu restorānu, bet citā Itālijas vietā. Tagad viņš ir stingri nolēmis, ka santehnikas darbus vairs nekad neveiks pats, bet uzticēs profesionāļiem.

 

COMMENTS

Leave a Comment