Vienkārši sagrieziet tortilju šķēlēs, un jūs būsiet pārsteigti par rezultātu. Nav vajadzīga mīkla vai cepeškrāsns

Uguni ieslēdzam tieši šajā brīdī, agrāk to darīt nevajag. Liek uz vidēja, pārklāj pannu ar vāku un atstāj uz 10 minūtēm. Tas ir viss!

Gatavošanas laikā jums pat nav jāatver vāks un jāpārbauda, ​​kā tur notiek. Mēs vienkārši aizmirstam par plīti šim laikam un atpūšamies. Tur viss tiks sagatavots kā nākas pats no sevis. Galvenais ir nevis padarīt uguni stiprāku, lai apakša neizžūtu un nepiedeg.

Nu ir vēl viena nianse – pannas biezums. Es iesaku izmantot biezu, smagu. Un vēl viena lieta – man ir indukcijas plīts un tā ļoti ātri uzsilst. Ja jums ir gāzes, process būs tāds pats. Un, ja tas ir elektrisks, tā uzsilšana prasīs papildu minūti. Tas ir skaidrs.

Tā tas izrādās. Es nevaru atraut no tā acis, kāds skaistums. Pārkaisa to ar pētersīļiem un pasniedz uzreiz, pirms siers ir atdzisis. Sagriežam porcijās un ēdam vai nu ar rokām kā picu vai plātsmaizi, vai ar nazi un dakšiņu kā omleti.

 

Un neuztraucieties par to, ka dārzeņi ir izmirkuši un cieti. Viņi ir brīnišķīgi, maigi, bet ne tādi kā vīteņi. Pita maize būs mīksta, gandrīz pārvēršas maigā mīklā. Un siers ir tikai brīnums, kā tas izstiepsies.

Tāpēc arī teicu, jo vairāk, jo garšīgāks. Un, starp citu, šis ēdiens ir diezgan apmierinošs, lai gan pēc sajūtas ir viegls un neatstāj nekādu smagumu.

Gardums ir neparasts, skaists kā bildē, un to nevar būt vieglāk pagatavot. Ko vēl vajag, lai pagatavotu tik garšīgu baudījumu? Es ceru, ka tas jau ir izraisījis jūsu apetīti. Izmēģiniet to, noteikti pagatavojiet to, jūs to nenožēlosit ne minūti.

Šī recepte kļūs par jūsu iecienītāko recepti, un jūs to izmantosit daudzus gadus. Vismaz man tā ir. Es novēlu jums to pašu. Un tagad mēs virzāmies tālāk un sākam vēl vēsāku tortiljas maizes ar kāpostiem recepti.

2. recepte (kāpostu lavaša pīrāgs)

Tas, es jums saku, ir absolūti brīnumains! Nekad nebūtu domājusi, ka ēdu kāpostu pīrāgu bez mīklas mīcīšanas un pat bez cepeškrāsns, kamēr nepagatavoju pati. Prieks bija caur jumtu, godīgi. Es neesmu slinks cilvēks, mīklas mīcīšana man nekad nesagādā problēmas.

Bet dažreiz jūs nemaz nevēlaties apgrūtināt. Un tas ir īsts atradums. Galvenais, lai pie rokas būtu pitas maize. Lūk, kā sākt gatavot, pārliecinieties paši.

👉 Sastāvdaļas būs:
Lavašs – 1 lapa 125 g
Olas – 3 gab.
Piens – 100 ml
Kāposti – 800 g
Tomāti – 1 gab.
bulgāru pipari – 1/2 gab.
Burkāni – 1 gab.
Sīpoli – 1 gab.
Pētersīļi – pēc garšas
Sāls, karijs, paprika – pēc garšas

Tātad, sāksim gatavot. Šeit, tāpat kā pirmajā receptē, mēs ņemam plānas tortiljas loksni, sarullējam to caurulītē un pārgriežam tajās pašās sloksnēs. Atkal sadaliet atsevišķās garās nūdelēs. Nav nepieciešams saīsināt, griezt vai saplēst. Mēs atstājam to kā ir. Arī nūdeles platums ir aptuveni 0,5 cm.

Salmiņus liek lielā bļodā un turpini sasmalcināt sastāvdaļas, lai tās visas uzreiz būtu gatavas tālākai gatavošanai.

Kāpostus sasmalcinām kā parasti pīrāgiem. Trīs burkānus uz rupjās rīves, sīpolus un papriku sagriež mazos kubiņos, pētersīļus sakapā kā vienmēr.

Paņemiet pannu (arī 28 cm ir ideāli) un pievienojiet tai augu eļļu. Vispirms ļaujiet sīpoliem sautēties, tad pievienojiet kāpostus, visus pārējos dārzeņus un uzreiz garšvielas un sāli un piparus.

Mēs izmantojam kādas garšvielas, kas mums patīk, bet vislabāk ir saldā paprika un nedaudz karija. Un, ja jums tas nepatīk, varat iztikt bez garšvielām. Tikai sāli un piparus. Apcep dažas minūtes, maisot, līdz kāposti mīkstina. Vāks nav vajadzīgs, uguni var pacelt augstu.

Paralēli gatavojam pildījumu. Tas arī principā ir tāds pats kā iepriekšējā receptē – olas, piens, sāls. To visu viegli sakuļ ar dakšiņu vai putotāju. Process ir standarta, tāpat kā iepriekš.

Ielejiet olu maisījumu bļodā ar lavaša maizi, pēc tam pievienojiet kāpostu pildījumu un sasmalcinātus pētersīļus. Sajauc ar karoti vai dakšiņu, atkarībā no tā, kas jums ir ērts. Tas viss tiek sajaukts ar gariem salmiem ne pārāk vienmērīgi, bet šeit ir jāmēģina, lai sagatave neiznāktu gabalos un ķekaros.

Pēc tam pannā ielejiet nedaudz eļļas un izklājiet mūsu sagatavošanu. Izdaliet, nedaudz sablīvējiet un apgrieziet malu. Uzliek uguni, pārklāj ar vāku un patur 10-12 minūtes.

Mēs uzstādām uguni nedaudz zem vidējā līmeņa. Atkal mēs ņemam vērā, kāda veida plīts mums ir. Ja tas ir parasts elektrisks, pievienojiet minūti laika, lai iesildītos. Ja tā ir gāze vai indukcija, tad mēram laiku kā manā receptē.

Tagad jums ir nepieciešams apgriezt pīrāgu un apcept otru pusi. Tā kā tas ir liels un smags, jūs to nevarēsit apgriezt ar lāpstiņu. Lai to izdarītu, paņemiet šķīvi, pārklājiet visu, apgrieziet pīrāgu uz šķīvja un pēc tam pārvietojiet to no šķīvja atpakaļ uz pannas. Noteikti vēlreiz pievienojiet eļļu pannai. Un, starp citu, šķīvi var arī ietaukot, lai kūka varētu viegli no tā noslīdēt.

Kā mēs darījām šo triku ar šķīvi, atkal pārklājiet ar vāku un apcepiet pīrāgu vēl 10-12 minūtes, līdz tas ir gatavs. Mēs nemainām uguni, lai tā ir tāda pati, nedaudz zem vidējā.

Lasi vēl: Kā pareizi uzglabāt ķiršus: lauksaimnieki pastāstīja, kā saglabāt gardās ogas pēc iespējas ilgāk svaigas

Nianses šeit ir šādas: kāposti mīl eļļu. Tāpēc nav jācenšas to izmantot pēc iespējas mazāk. Un, lai pīrāgs nepiedegtu, ņemam pannu ar biezu dibenu. Un, lai tas būtu vienmērīgi apcepts centrā un gar malām, mēs izmantojam degli ar lielāko darba diametru.

Nu izrādās tāds skaistulis. Garšīgākais gabals, vai ne? Vienkārši ļaujiet pīrāgam labi atdzist pirms pasniegšanas. Un jūs varat arī likt to uz trauka, izmantojot šķīvjus.

 

Leave a Comment