Kā pareizi uzglabāt ķiršus: lauksaimnieki pastāstīja, kā saglabāt gardās ogas pēc iespējas ilgāk svaigas

Ja ķirši netiek pareizi uzglabāti, tie var absorbēt nepatīkamas smakas un mainīt savu garšu.

Ķiršu sezonā ir kaut kas aizraujošs, jo ķiršiem piemīt unikāla, brīnišķīga garša, kas patīk gan maziem, gan lieliem. Turklāt ķiršus izmanto daudzos desertos un arī dzērienus. Lietošanas opciju ir ļoti daudz.

Stemilta fermas darbinieki Vašingtonas štatā dalījās informācijā par to, kā ķiršus pēc iespējas ilgāk saglabāt svaigus. Šie padomi noderēs gan tad, ja esat ķiršus iegādājies veikalā vai tirgū, gan tad, ja esat tos salasījis savā piemājas augļu dārzā.

Vispirms, tiklīdz atnākat mājās, pārskatiet ķiršus, lai pārliecinātos, ka maisā nav sliktu ķiršu. Visvienkāršākais veids, kā to izdarīt, ir izkaisīt tos uz cepšanas paplātes. Izmetiet visus, kas šķiet pārāk mīksti vai kam ir brūni plankumi.

Var rasties kārdinājums pēc tam augļus noskalot, bet neļaujieties šai vēlmei. Pēc mazgāšanas tie kļūs mīksti un sāks bojāties. Mitrums var veicināt arī pelējuma veidošanos. Tāpat nevajadzētu nogriezt kātiņus – tas pagarinās to derīguma termiņu.

Sausus, nemazgātus ķiršus ievietojiet bļodā, nevis polietilēna maisiņā, kas var izraisīt kondensāciju. Jo platāks trauks, jo labāk, jo tas nodrošina gaisa cirkulāciju un nesaspiež augļus, tādējādi pasargājot tos no savstarpējas bojāšanās.

Kur uzglabāt ķiršus

Vislabāk šos augļus uzglabāt aukstā temperatūrā. Šim nolūkam ideāli piemērota ledusskapja aizmugure.

Atšķirībā no citiem kauleņu augļiem, kurus var uzglabāt istabas temperatūrā, ķirši ilgāk saglabājas ledusskapī. Lauksaimnieki iesaka bļodu novietot ledusskapja aukstākajā daļā.

Viņi arī iesaka ķiršus turēt tālāk no spēcīgi smaržojošiem pārtikas produktiem, piemēram, sīpoliem vai ķiplokiem. Šīs smakas var uzsūkties augļos, un tas ietekmē to garšu.

Pārbaudi savas zināšanas par dažādiem latviešu vecvārdiem!

Vai tu zini ko nozīmē šie latviešu vecvārdi? 

1 / 3

Ko nozīmē viens no šiem latviešu vecvārdiem? 

2 / 3

Ko nozīmē viens no šiem latviešu vecvārdiem? 

3 / 3

Ko nozīmē viens no šiem latviešu vecvārdiem? 

Your score is

The average score is 44%

0%

Ja vēlaties ķiršus sasaldēt, izklāj ķiršus uz cepamās paplātes vienā kārtā un ievieto saldētavā, lai tie sasalst atsevišķi (aptuveni 2-3 stundas). Pēc tam pārliec ķiršus saldētavas maisiņā vai konteinerā un atgriez saldētavā. Saldēti ķirši var tikt uzglabāti līdz pat 12 mēnešiem.

 

Leave a Comment