Vasaras vidū būs nepatīkams pārsteigums: laika apstākļi no 17. jūlija sniegs “dāvanu”

Austrumeiropas vasara ir īsta laikapstākļu daudzcīņa, kurā katra diena var sagādāt jaunus izaicinājumus. No nogurdinoša karstuma līdz vēsumam – Austrumeiropas reģions balansē uz klimatisko kontrastu robežas, iegrimstot neparedzamības viļņos.

Prognozes turpmākajām nedēļām

Saskaņā ar meteorologu prognozēm tuvākās nedēļas visā reģionā solās būt īpaši pilnas ar dramatiskām laikapstākļu svārstībām.

Pārbaudi savas zināšanas par animācijas filmu tēmu!

Vai tu spēj atpazīt pēc viena kadra, kas šī ir par animācijas filmu?

1 / 3

Vai tu pēc viena kadra vari pateikt, kas ir šī animācijas filma?

2 / 3

Vai tu pēc viena kadra vari pateikt, kas ir šī animācijas filma?

3 / 3

Vai tu pēc viena kadra vari pateikt, kas ir šī animācijas filma?

Your score is

The average score is 71%

0%

Jau šonedēļ lielāko daļu Austrumeiropas skars spēcīgi nokrišņi, bet temperatūra saglabāsies komfortabla, nepārsniedzot +27 °C. Tomēr līdz nedēļas beigām situācija krasi mainīsies.

Labākie marinētie gurķi ziemai! Ļoti garšīgi un kraukšķīgi! Vienkāršākā gurķu recepte, kura paliks atmiņā!

Centrālais Austrumeiropas reģions

Centrālajā Austrumeiropas reģionā būs sauss un karsts, temperatūra sasniegs +31°C. Tajā pašā laikā Baltijas jūras piekrastē gaidāms mērens lietus ar pērkona negaisu un maigāka temperatūra līdz +28°C.

Baltijas valstu vidienē nedēļas sākumā gaidāms īslaicīgs lietus, kam sekos nogurdinošs karstums ar temperatūru līdz +32 reģiona austrumos. Taču nedēļas beigās tiek prognozēta neliela atdzišana līdz komfortablākiem +22°C.

Austrumeiropas vasara atkal parāda savu neprognozējamību un kontrastus, liekot iedzīvotājiem sagatavoties jebkādām dabas kaprīzēm.

Lasi vēl: Senči baidījās no šīs dienas: Nedariet šo 16. jūlijā, lai nepiesaistītu nelaimi un nabadzību

Pēc ārzemju meteoroloģiskā centra vadošā speciālista Tiškoveca teiktā, nākamā nedēļas nogale galvaspilsētā būs ļoti karsta. Temperatūra sāks paaugstināties jau piektdien, kad gaiss iesils līdz 23-28 grādiem pēc Celsija, un pēc tam turpinās pieaugt.

Līdz nedēļas nogalei atmosfēras maksimuma centrs pārvietosies uz Austrumeiropas reģionu. Aukstā gaisa ieplūšana apstāsies, ziemeļu vējš kļūs gandrīz nemanāms, mākoņi izklīdīs, un aktīvā vasaras saule sāks intensīvi sildīt piezemes gaisu, teica eksperts.

Tiškovecs norādīja, ka sestdienas rītā gaisa temperatūra būs aptuveni +11-16 grādi, bet svētdienas vakarā – no +15 līdz +20. Tomēr ievērojams kāpums gaidāms pēcpusdienā: no +28 līdz +33 grādiem.

“Skandināvu vasaru nomainīs subtropisks 30 grādu karstums,” uzsvēra sinoptiķi.

Ja runājam par klimatisko normu, tā tiks pārsniegta par 5-6 grādiem. Šādi laikapstākļi nav raksturīgi jūnija beigās un vairāk atgādina subtropisko klimatu, norādīja Tiškovecs. Viņš arī brīdināja par ultravioletā indeksa pieaugumu līdz bīstamam līmenim.

Hidrometeoroloģijas centrs: gaidāmā La Niña saglabāsies visu 2024.-2025. gada ziemu – lūk, ko tas nozīmēs mums visiem! Lasi tālāk!

Turpinājumu lasiet nākošajā lapā

Leave a Comment