Labākie marinētie gurķi ziemai! Ļoti garšīgi un kraukšķīgi! Vienkāršākā gurķu recepte, kura paliks atmiņā!

Turpinām gatavot gardus pašmāju sagataves, lai ziemā varētu pēc iespējas dažādot savu ēdienkarti un baudīt gardās vasaras dāvanas! Šodien man jums ir brīnišķīga marinētu gurķu recepte. 

Izmēģināšanai sagatavoju vairākas burciņas, un, pēc manas ģimenes domām, šie ir labākie gurķi, ko jebkad esmu saglabājusi, tāpēc dodu tiem tādu pašu nosaukumu un ar prieku padalīšos ar šo pārbaudīto recepti!

Soli pa solim recepte:

Man bļodā ir nedaudz vairāk par 3 kg jauno gurķu, kurus iepriekš uz pāris stundām izmērcēju aukstā ūdenī. Turklāt mums būs nepieciešami sīpoli, burkāni, asie pipari, lietussargi vai diļļu kāti un ķiploki, kā arī 9% etiķis, sāls un cukurs.

Varat izpildīt ātro testu: 

Pārbaudi savas zināšanas par latviešu žargonvārdiem!

Vai zini ko nozīmē šie latviešu žargonvārdi? 

1 / 3

Vai zini ko nozīmē šis latviešu žargonvārds? 

2 / 3

Vai zini ko nozīmē šis latviešu žargonvārds? 

3 / 3

Vai tu zini ko nozīmē šis latviešu žargonvārds? 

Your score is

The average score is 49%

0%

Vidējos vai lielos sīpolus vajadzētu sagriezt gredzenos, mazās galviņas var pārgriezt uz pusēm vai atstāt veselas.

Burkānus sagriežam patvaļīgi, kā jums patīk – aprindās, kubiņos, strēmelēs utt. Karstos piparus var likt veselos gabaliņos vai arī sagriezt šķērsām plānos gredzenos.

Ķiplokus sagriež šķērsām ripiņās. Visas sastāvdaļas sagatavotas, sāksim pildīt burkas.

Konservēšu litru burkās un šim gurķu daudzumam vajadzēs 5gab., lai gan var izmantot jebkura izmēra traukus aprakstā zem raksta norādīšu proporciju vēl 2 un 3 litru burciņām.

Katras burciņas apakšā liekam gredzenos sagrieztus sīpolus, burkānu šķēles, sasmalcinātus ķiplokus un aso piparu gabaliņus. Tur sūtām arī diļļu lietussargus un, ja vēlas, var pievienot mārrutku lapas, bet es tās neliku. Tagad ļoti cieši piepildiet burkas ar gurķiem.

Parasti, gatavojot marinētus gurķus, papildus izmantojam piparu graudus, lauru lapas, citas garšvielas un garšaugus, taču šajā receptē ir tikai šie komponenti, lai gan tos var pievienot pēc savas gaumes.

Tālāk katrā litra burkā ielej attiecīgi 30 g sāls, 30 g cukura un 20 g 9% etiķa, ja konservē 2 litru burkas, tad ņem divreiz vairāk sāls, cukura un etiķa un, ja konservēšana 3 litru burkas , tad trijos.

Tagad piepildiet burkas ar parastu aukstu ūdeni, man ir filtrēts ūdens istabas temperatūrā. Lej tā, lai līdz burkas malai paliek 1 cm Pārklāj ar vākiem un nosūta sterilizācijai.

Lasi vēl: Eksperts atzīst: jābūt uzmanīgiem trešdien un ceturtdien, no sestdienas nedēļa būs pozitīva

Jūs jau zināt, ka man ir liela panna šiem nolūkiem, lai tās apakšā ir jāuzliek tīra auduma salvete vai jāuzstāda zems režģis, lai sterilizācijas laikā burkas nepieskartos pannas apakšai.

Liekam uz plīts un ielejam ūdeni pannā. Pārklāj ar vāku un uz lielas uguns uzvāra.

Pēc tam, kad ūdens labi uzvārījies, samaziniet uguni, atzīmējiet laiku un turpmāk uz mazākās uguns, lai ūdens nedaudz vārītos, sterilizējiet litru burkas 7-8 minūtes, 2 litru burkas 12-14 minūtes un 3 litru burkas 18-20 minūtes.

Turpinājumu lasiet nākošajā lapā

Leave a Comment