Vasaras vidū būs nepatīkams pārsteigums: laika apstākļi no 17. jūlija sniegs “dāvanu”

Hidrometeoroloģijas centrs: gaidāmā La Niña saglabāsies visu 2024.-2025. gada ziemu.

Ārzemju Hidrometeoroloģijas centra zinātniskais vadītājs Romāns Vilfands paziņoja, ka El Ninjo fenomens jūnijā ir pārgājis neitrālajā fāzē, to nomainīs La Ninja, kad ūdens Klusajā okeānā kļūs vēsāks nekā parasti.

“Tiek lēsts, ka ar aptuveni 65-70 procentu varbūtību sāksies El Ninjo pretējā fāze – La Niņa, proti, Klusā okeāna ekvatorā sāks veidoties vēsāks ūdens. Ar 80 % varbūtību La Niña saglabāsies arī 2024-2025. gada ziemā,” -tiek skaidrots.

Atgādinām, ka El Ninjo jeb La Ninjja ir periodiska ūdens joslas, kas atrodas gar Klusā okeāna ekvatoru, sasilšana vai atdzišana. El Ninjo vai La Ninja notiek aptuveni reizi divos līdz septiņos gados.

3 zvaigžņu zīmes, kurām 2024. gada 18. jūlijā būs grūta diena un šī diena izšķirs jūsu likteni

Šīs parādības var ietekmēt laikapstākļus tūkstošiem jūdžu attālumā no šīs vietas. El Ninjo visvairāk ietekmē laikapstākļus ziemas mēnešos, savukārt La Ninja vairāk ietekmē laikapstākļus pavasarī un vasarā.

Klimatu veido trīs faktori: Saules starojums, atmosfēras cirkulācija, t. i., okeāna un sauszemes pārnese, un trešais faktors ir zemē esošā virsma, ko lielā mērā ir pārveidojis cilvēks.

Tiek izcirsti meži, notiek pārtuksnešošanās un tā tālāk – acīmredzot tas ļoti spēcīgi ietekmē klimatu.

Turklāt jau pagājušā gadsimta 30. gados viņi pamanīja, ka mainās gaisa cirkulācijas veidi uz planētas, piemēram, no rietumu uz austrumu vai meridiāna. Acīmredzot ir vēl daži citi faktori, par kuriem mums ir maz zināšanu.

Vai mākoņos var saskatīt tuvojošās vētras pazīmes?

Lasi vēl: Vanga savā laikā esot turējusies tālāk no trim zvaigžņu zīmēm, jo viņai esot bijis bail no viņu spēcīgās enerģijas

– Piemēram, kumulonimbu mākoņi ar nelīdzenām malām norāda uz ļoti spēcīgu vēja pastiprināšanos. Dažkārt debesīs ir arī mākoņi – “fraktusa” drumslas.

Tie arī ir ļoti sliktu laikapstākļu vēstneši. Bet vissliktākais ir tas, ka, ja kumulu mākoņa apakšā ir šādas “komatas”, tas nozīmē, ka būs spēcīgs vētrains laiks. Skvall ir horizontāls spēcīgs vēja pastiprinājums pie temperatūras starpības.

 

Leave a Comment