Vienkārši sagrieziet tortilju šķēlēs, un jūs būsiet pārsteigti par rezultātu. Nav vajadzīga mīkla vai cepeškrāsns

Jums noteikti vajadzētu pagatavot šo ēdienu. Tas aizņem minimālu laiku un pat mazāk pūļu. Es nevaru atturēties, drīzumā vēlos ar tām dalīties.

Pat ja jūs jau esat gatavojušas kaut ko līdzīgu, iespējams, esat kaut ko aizmirsušas vai atradīsiet jaunus gatavošanas paņēmienus no manis.

Mēs gatavosim no viselementārākajiem produktiem, un par pamatu ņemsim plānu tortilju. Sāksim ar vieglām un ļoti foršām brokastīm.

Visa mūsu garduma un skaistuma galvenais triks būs vienkārši sagriezt tortilja salmiņos. Arī cepeškrāsns šim nolūkam nav vajadzīga. Galu galā vasarā karstumā tas ir ļoti aktuāli. Dariet to šādā veidā, un jūs būsiet pārsteigti par rezultātu. Es personīgi, kad gatavoju pirmo reizi, biju ļoti pārsteigta.

Tātad, sāksim gatavot. Soli pa solim pastāstīšu, kas un kā jādara. Receptē norādīšu visus produktus un to daudzumus. Un tiem, kas vēlas sīkāk apskatīt visas detaļas un smalkumus, es ievietošu arī video par katru recepti.

Lasiet, skatieties, gatavojiet un izbaudiet. Tas ir ļoti interesanti. Nevienam nebūs garlaicīgi, es apsolu. Visiem izdosies, es to garantēju. Visas manas receptes gadu gaitā ir pārbaudītas un pilnveidotas.

✅ 1. recepte (ātrās brokastis vai uzkodas no lavaša)

Ļoti foršas lietas. Es nezinu, kā to pareizi nosaukt – vai sātīgu plātsmaizi, vai smalkāko picu, vai izsmalcinātu omleti. Piemērots brokastīm, uzkodām un pat vakariņām. Vārdu sakot – universāls ēdiens. Tajā pašā laikā tas ir skaists un garšīgs, it kā to restorānā gatavotu šefpavārs, patiešām.

👉 Nepieciešamās sastāvdaļas ir:
Lavašs – 1 lapa 125 g
Tomāti – 1 gab.
bulgāru pipari – 1/2 gab.
Pētersīļi – pēc garšas
Olas – 3 gab.
Piens 3,2% – 100 ml
Siers – 150 g
Sāls, pipari – pēc garšas

Sāksim gatavot. Mēs ņemam parasto plānu tortilju, standarta lapu. Izmērs, protams, katram ražotājam var būt atšķirīgs. Tāpēc svaru norādīju kā orientieri. Bet, kā likums, novirzes ir nelielas. Un formai nav nozīmes, vai tas ir plakans taisnstūris vai lapa ar noapaļotām malām. Pat ja ir saplēsti gabali, viss tiks izmantots.

Lavašu sarullē caurulītē un sagriež šķērsām plānās strēmelītēs. Salmiņš kā fotoattēlā ir aptuveni 0,5 cm plats. Izgriež un sasit ar roku. Es domāju, ka mēs to vienkārši iztaisnojam tā, lai sloksnes būtu atdalītas. Jūs saņemsiet tādus garus makaronus, pareizāk sakot, lavaša nūdeles.

Eļļojiet pannu ar augu eļļu un nekavējoties novietojiet uz tās mūsu salmiņus. Un virsū lej iepriekš sagatavoto maisījumu. Ņemam pannu 28 cm, vispiemērotākais izmērs šai receptei. Bet mēs vēl neieslēdzam uguni.

Maisījums ir šāds – olas, piens, sāls. Vidēja vai liela izmēra olas, piens ar parasto tauku saturu 3,2%. Sāls pēc garšas, bet šeit neesiet pārāk uzmanīgs.

Lavašs ir neraudzēts, tāpēc sāls tam nekaitēs. Bet, protams, pievienojiet sāli pēc garšas. Pārspīlēt arī nenāk par labu. Īsāk sakot, sajauc un viegli saputo ar dakšiņu vai putotāju, kā jau omletei.

Lasi vēl: Dvēseļu diena, 17. jūlijs: ko ir stingri aizliegts darīt vissvarīgākajā vasaras dienā

Ielejiet maisījumu uz pitas maizes un sāciet likt pildījumu virsū. To arī sagatavojam iepriekš, lai viss īstajā laikā būtu pa rokai. Pildījumam ņemam tomātus, papriku un sieru.

Tomātus sagriežam plānos puslokos, piparus mazos kubiņos, bet sieru sarīvējam uz rupjās vai nedaudz smalkākas rīves, vienalga, kura.

Piemērots ir jebkurš siers, kas jums patīk. Jo vairāk, jo garšīgāk. Ideāls daudzums ir sastāvdaļās norādītais daudzums. Vispirms izklājiet tomātus, pēc tam apkaisa ar sasmalcinātu papriku, sāli un piparus un pabeidziet ar sieru.

Turpinājumu lasiet nākošajā lapā

Leave a Comment