VID brīdina daļa iedzīvotāju par attaisnoto izdevumu čekiem: “Nebūs vairs kā agrāk”

VID pārstāvji pastāstīja, kādas izmaiņas drīzumā ir gaidāmas attiecībā uz attaisnoto izdevumu čekiem. Iedzīvotājiem ir jāņem vērā izmaiņas un jāpielāgojas. 

Mobilajos tālruņos, kuros darbojas jaunākās Android operētājsistēmas iterācijas, vairs nav iespējams lejupielādēt plaši izmantoto Valsts ieņēmumu dienesta (VID) aplikāciju čeku “Attaisnoto izdevumu” iesniegšanai.

Lietotāji, kuri mēģina lejupielādēt lietotni, tiek sagaidīti ar ziņojumu, ka tā nav pieejama, jo izstrādāta novecojušai Android versijai. VID, kas pārrauga lietotni, atzīst problēmu un apstiprina, ka tā nav raksturīga kādam konkrētam tālruņa modelim vai mobilajam tīklam, bet drīzāk izriet no saderības problēmām ar Android 13. un 14. versiju.

VID sabiedrisko attiecību direktore Inita Kabanova skaidro, ka jaunākās aplikācijas iterācijas ietver vairākas jaunas iespējas, kuras pašreizējā versija vēl nevar atbalstīt. Līdz ar to sistēma ierobežo aplikācijas lejupielādi, jo tas neļautu lietotājiem pilnībā izmantot jaunā tālruņa piedāvātās iespējas. Patiešām, lietojumprogrammas atjaunināšana ir obligāta.

 

Lasi vēl: 5 kļūdas, ko sievietes pieļauj pirmajā randiņā: nekad to nedari, citādi paliksi viena

Lasi arī: Ko nekādā gadījumā nedrīkst mest kompostā: atcerieties uz visiem laikiem

Mobilā lietojumprogramma “Attaisnotie izdevumi” galvenokārt ir paredzēta Android operētājsistēmas lietotājiem. Šī lietojumprogramma ir savākusi gandrīz 900 000 lejupielāžu Android ierīcēs, savukārt iPhone tālruņos tā tiek izmantota tikai niecīgai daļai — mazāk nekā 3000 lejupielāžu.

Personām, kurām šobrīd nav pieejams iesniegums, Valsts ieņēmumu dienests (VID) nodrošina alternatīvas čeku iesniegšanas iespējas. Pēc I. Kabanovas teiktā, elektroniskās deklarēšanas sistēmu var izmantot, pieslēdzoties un manuāli ievadot attiecīgos datus attaisnoto izdevumu sadaļā.

Lai gan fotoattēlu funkcija nav pieejama, e-čekus var izmantot kā piemērotu aizstājēju. Tas nozīmē, ka ārstniecības iestāde tieši nosūta nepieciešamos datus VID, tādējādi atbrīvojot personu no jebkādām papildu darbībām.

 

Starp citu VID nesen nāca klajā ar vēl vienu svarīgu brīdinājumu attiecībā uz nodokļiem

 

Ja gribi zināt par ko ir runa, šķir raksta otru daļu

Leave a Comment