VID brīdina daļa iedzīvotāju par attaisnoto izdevumu čekiem: “Nebūs vairs kā agrāk”

Viens no bieži sastopamajiem scenārijiem, kad privātpersonas nepilda nodokļu saistības zināšanu trūkuma dēļ, ir nodarbošanās ar nekustamā īpašuma pārdošanu. Ir vispāratzīts, ka no šādos darījumos gūtās peļņas ir jāiekasē nodoklis 20% apmērā.

Tomēr pastāv īpaši apstākļi, kādos šī nodokļa prasība var tikt atbrīvota no nodokļa. Pirms uzsākt dzīvojamā īpašuma vai dzīvokļa pārdošanu, vēlams pārliecināties par attiecīgajām likumdošanas normām, kas attiecas uz katru konkrēto gadījumu.

VID reizi ceturksnī veic darījumu ierakstu pārbaudes zemesgrāmatā. Gadījumā, ja darījums tiks reģistrēts, pārdevējs saņems oficiālu paziņojumu no VID, aicinot pārbaudīt, vai nav jāmaksā nodokļi. Gaidot pārmaksāto nodokļu atgūšanu, notiek negaidīts iznākums.

 

Lasi vēl: No janvāra diemžēl šim Latvijas portālam vairs nevarēs pieslēgties ar internetbanku autentifikāciju

Sākot ar 2018.gadu, algas nodokļa sistēma Latvijā ir pārņēmusi progresīvu struktūru, kurā nodokļa likme pieaug proporcionāli ienākumu līmenim. Tas nozīmē, ka personām, kuras saņem lielākas algas, būs lielāks nodokļu slogs.

Taču privātpersonām ar zemāku algu ir pieejami divi palīdzības veidi, tostarp ar nodokli neapliekamā minimuma sliekšņa nodrošināšana. “Otrs atvieglojums attiecas uz to daļu, no kuras tiek aprēķināti nodokļi. Jo mazāka alga, jo mazāks procents.

Tas viss tiek aprēķināts no jūsu gada bruto ienākumiem. Tas tiek aprēķināts no jūsu algas, divām algām utt.” Kopumā gada ienākumi palielinās un, ja konstatēsiet, ka jums nepienākas neliels algas atvieglojums, jums var nākties atmaksāt saņemtos atvieglojumus. ir. ” skaidro VID pārstāve.

Arī interesanti: 

Viņiem nepieciešama atpūta: kā sagatavot istabas augus ziemai

Atnāku mājās ar algu un uzreiz iznesu šo lietu no mājas, naudas pietiek visam

Kā palielināt savu efektivitāti, ja strādājat attālināti: ekspertu padomi

Leave a Comment