Vairāk nebūs kā iepriekš: CSDD pārstāvis atklāj, ka šī iemesla dēļ jūsu automašīnai uz ceļa var atņemt TA

Ir noslēgusies iepriekšējā ziemas sezona, kuras laikā bija pieļaujama braukšana ar vissezonas riepām, kurām ir tikai M+S apzīmējums un tagad tas būs aizliegts.

Noteikumi, kas attiecas uz ceļa apstākļiem, pakāpeniski kļūst stingrāki. Tāpēc ir obligāti jāsaprot šo modifikāciju motīvi un jānodrošina, lai nejauši neiegādātos riepas, kas vairs nebūs piemērotas gaidāmajai ziemas sezonai.

 

Lūk, šeit ir redzams video materiāls, kur CSDD reida laikā autovadītājs aizmūk un kas viņu sagaida: 

Termins “vissezonas riepas” nozīmē, ka autovadītāji izmanto vienas un tās pašas riepas visu gadu. Šīs ziemas sezonā nieka 0,2% no 6000 pārbaudītajiem transportlīdzekļiem tika konstatētas vissezonas riepas. Taču nākamajā ziemas sezonā šīs riepas būs jāizmet, jo no 1. oktobra visās Eiropas Savienības valstīs tiks ieviests aizliegums.

 

Autobraucējiem, kuri šogad plāno iegādāties riepas, jāievēro papildu piesardzība, jo negodīgi pārdevēji var mēģināt pārdot atlikušās M+S riepas par ievērojami pazeminātām cenām.

Dizaineri atklāja, kādas sienas krāsas uzlabo garastāvokli un mazina stresu

Turklāt internetā jau parādās sludinājumi, kas piedāvā vissezonas riepas ar 50% atlaidi. Ziemas riepas var atpazīt pēc kalna virsotnes un sniegpārslas simbola, kas norāda uz to piemērotību drošai lietošanai ziemas apstākļos.

 

Un šeit video materiāls par to, kā pārstāvji atklāja uzlocītas numura zīmes: 

Galvenā ziemas riepu atšķirīgā iezīme ir to pamanāmās rievas, kas nodrošina optimālu saķeri uz ledus un sniegotām virsmām, kas nav sastopams vissezonas riepās.

Lasi vēl: Jau martā sāks izmaksāt piemaksas šīs kategorijas Latvijas cilvēkiem uz viņu bankas kontiem

CSDD pārstāvis Mārtiņš Mālmeisters norādīja, ka gadījumā, ja ceļa tehniskās kontroles laikā tiks apturēts transportlīdzeklis bez atbilstošām riepām, tiks atņemtas numura zīmes un transportlīdzeklis tiks atļauts kustināt tālāk tikai ar evakuatora palīdzību.

Esi modrs!

 

Leave a Comment