Tēvs piespieda savu grūtnieci vedeklu tīrīt cūku kūti. Kādu dienu, kad viņš nolēma apskatīties kā viņai sokas, viņš zaudēja valodu

Iemetusi lupatu spainī, Ļena atspiedās pret palodzi. Reibonis un slikta dūša neļāva viņai strādāt. Meitene apsēdās uz krēsla, lai atvilktu elpu. Un kāpēc viņa bija steidzās mazgāt šos logus, jo grūtniecība burtiski atņēma viņai spēku? Vēlāk notika neiedomājamais. 

 

Skatoties caur tīrajiem logiem uz nomazgātajiem aizkariem, Ļena pasmaidīja. Pašai vēlāk viņai jāpalīdz tos pakarināt, un mājā būs mājīgi. Viņi apprecējās pirms četriem mēnešiem, tāpēc viņām jāsakārto māja viņas vīramātei. Pirmajā dienā pēc kāzām viņa sieva Tamāra nopriecājās par vīru:

– Celieties, mums ir jālaista dārzs, citādi viss izžūs!

Ļenai kļuva žēl tēvoča, viņa paņēma lejkannu un sāka laistīt augus. Atgriežoties mājā, jaunajai sievietei nācās mazgāt kalnu trauku, kamēr vīrieši saldi gulšņāja savās gultās. Saimniece devās uz tirgu pārdot dārzeņus.

Tajā rītā Ļena nopietni aizdomājās par dzīvi. Nomazgājusi traukus un šķīvjus, viņa apsēdās. Vai viņai patiešām būs tik drudžaina dzīve? Jā, nē, tas tikai tāpēc, ka pēdējā laikā sakrājās daudz lietu. Viss izdosies, un Tamārai Ļena patiks, jo viņas vedekla tik ļoti mīl viņas dēlu. Lai to pierādītu, meitene atnesa no pagraba nepieciešamos produktus un sāka gatavot vakariņas. Lai Tamāra redz, ka viņa ir laba saimniece.

Ēdina smarža piesaistīja vīriešus. Ne ilgi viņi skatījās uz bagātīgo buljonu katlā un peldošajiem gaļas gabaliņiem. Paņēmuši karotes, vīrieši ar baudu nogaršoja Ļenas boršču. Meitene cerēja, ka ir iepriecinājusi ģimeni, un Tamāra, atgriežoties no tirgus, viņu uzslavēs!

Ļena cerēja veltīgi. Jau no sliekšņa, sajūtot smaržas, vīramāte sāka lamāties. Un, ielūkojoties katlā, sieviete lamājās vēl niknāk. Tik daudz svešu un rupju vārdu savā uzrunā Ļena vēl nekad nebija dzirdējusi.

Arī interesanti: Pūķis nesīs veiksmi un naudu: šīs četras zīmes 2024. gadā būs likteņa laimes lutekļi

Mātesmāsa stingri lika viņai rūpēties par krājumiem un netērēt tos pa kreisi un pa labi. Viņa gribēja saņemt atbalstu no vīra un vīramātes, taču viņi sēdēja, aizklājuši acis. Viņi izskatījās pēc kaķiem, kas kaut ko bija izdarījuši nepareizi!

Vakarā vīrs Lenai pastāstīja, ka viņu ģimenē ir pieņemts atstāt labus produktus pārdošanai. Meitene to nesaprata. Viņa arī nebija no pilsētas, bet viņa un viņas māte uz dārzeņiem naudu nesaudzēja. Jā, pārpalikumus viņas neveda uz tirgu. Lena nesaprata savas jaunās ģimenes veidu.

Pusnakti meitene nevarēja aizmigt, atceroties mātes vārdus, kura bija pret šīm kāzām. Sievietei nepatika dēla līgava. Bet Ļena gāja pretī mātei. Viņa ļoti mīlēja savu augumā augsto, tumšmataino Pāvelu.

Kopā ar viņu viņi iestājās institūtā. Tikai puisis nesaņēma pietiekami daudz punktu. Kopmītnēs viņu mīlestības rezultātā iestājās grūtniecība. Pāvels par to nebija priecīgs, taču apsolīja par bērnu rūpēties.

Lasi arī: Divi brīnišķīgi salāti tikai no 3 sastāvdaļām, pagatavojami nieka 5 minūtēs. Vienkāršāk nemēdz būt!

Lasi arī: Es visu savu naudu atdevu savai meitai; Bet tagad es raudu katru dienu

Ceturto mēnesi Lenai nācās ciest zem svešas mājas jumta. Tamāra neļāva meitenei tuvoties virtuvei. Viņa teica, ka nav ko tērēt pārtiku. Viņa vārīja pieticīgo putru uz ūdens un dārzeņus pārdeva tirgū. Tad viņa slepus skaitīja naudu. Ļena atrada darbu ap māju, strādāja dārzā. Pēdējā laikā Pāvels sāka viņai pārmest:

– Tu esi tik daudz zaudējusi svaru!

– Un kāpēc man būtu jāuztur forma, ja es pat neko neēdot grozos kā vāvere ritenī?! – iebilda Ļena.

Tikai to, ka arī topošais mazulis kopā ar mammu pārcieta badu. Reiz Ļena vēlējās zivis un devās uz veikalu, lai tās nopirktu. Mājās viņa pagatavoja gardu zivju pīrāgu. Bet dēla mātei bija bezjēdzīgi pierādīt, ka ēdiens pagatavots par viņas pašas naudu. Viņa aizsūtīja vedeklu iztīrīt cūku kūti un tad sākās..

 

Turpinājumu lasiet nākošajā lapā

Leave a Comment