Mūžīgās jaunības noslēpums: to man atklāja sieviete, kura 70 gados izskatās pēc 35-gadnieces

Domāju, ka ikvienas sievietes draudzeņu lokā ir dāmas, kuras gadu gaitā nemaz nemainās it kā lietotu mūžīgās jaunības eliksīru. Proti, 50-70 gadu vecumā viņas izskatās tāpat kā 20 gados.

Nekur tālu nav jāmeklē: manā bērnības mājā, tajā pašā stāvā kur es, dzīvoja tante Sarmīte. Sieviete, militārpersonas atraitne, mitinājās kopā ar meitu vienkāršā vienistabas dzīvoklī.

Viņa bija ļoti pieklājīga pret kaimiņiem, vienmēr sveicinājās un palīdzēja vecām kundzītēm atnest mājās smagas somas.

Vienlaikus viņa ieturēja distanci: piemēram, neviens kaimiņš nedrīkstēja nepiesakoties atnākt pie viņas ciemos, lai iedzertu tasi tējas un “uzsistu klaču” par citiem mājas iedzīvotājiem.

Ledus karaliene, tā varētu viņu saukt. Patiesi karaliska stāja, lepns skatiens. Viņa nestaigāja, viņa “nesa sevi”. Tieši tā viņa gribēja izskatīties visu mūsmājas iedzīvotāju acīs.

 

Šī sieviete 50 gadu vecumā izskatījās tā, ka kaimiņu puikas svilpa viņu ieraugot, sajūsmināti skatījās uz viņu un bija gatavi izpildīt jebkuru viņas lūgumu.

Apavi ar papēdīti, ideāls grims (pat ejot izmest miskasti), glīts manikīrs, rūpīgi izgludināta kleita, smalku smaržu aromāts. Šī sieviete tika saukta par “augstākās proves” dāmu. Tādu sieviešu dēļ vīrieši “pārvieto kalnus”, raksta dzejoļus un iekaro Everestu.

Ja sieviete gāja pa ielu kopā ar savu 25 gadus veco meitu, vīrieši viņas noturēja par māsām un pauda vēlmi ar viņām iepazīties.

Pie mājas ieejas nemitīgi pulcējās kavalieri, kas bija gatavi aizvest skaistuli uz vakariņām pilsētas dārgākajā restorānā, bet ziedu skaits, ko viņai dāvināja katru dienu, vispār nebija aprēķināms.

Gāja gadi, sievietei palika 60, tad 70 gadu, bet viņa turpināja izskatīties ļoti kopta un jauna.

Jā, parādījās dažas krunciņas, bet pieredzējušais skatiens liecināja, ka dāma ir vecāka, nekā izskatījās. Taču likās, ka viņa ir noslēgusi darījumu ar pašu velnu par mūžīgās jaunības noslēpumu.

Nejauša tikšanās

Pirms pāris gadiem iegāju dārgā kosmētikas veikalā un tur satiku šo sievieti. Un tad es sapratu, ka viņas skaistuma noslēpums ir ļoti vienkāršs. Līdztekus ģenētikai un darījumam ar velnu viņa ļoti rūpējās par sevi…

 

 

Šķir otru lapu, lai lasītu tālāk

Leave a Comment