Tas sāksies 11. maijā un ilgs nedēļu pēc kārtas: Sinoptiķi izteikuši šausmīgu prognozi

Sinoptiķi atklāja prognozi jau tuvākajām dienām. Sinoptiķi kādā intervijā runāja par negaidītu klimata parādību, kurai vajadzētu ierasties jau 11. maijā. 

Daudzos Austrumeiropas reģionos šajā laikā sāksies klimatiskais periods, kas parasti nenotiek pēdējā pavasara mēneša vidū, vēsta ārzemju sinoptiķi.

Pēc meteorologu domām, neparasti aukstā laika periods Eiropas daļā ilgs ilgāk, nekā sākotnēji domāts. Maija pirmā nedēļa tuvējās pilsētās izvērtās neticami auksta. Temperatūra bija četrus grādus zem normas, kas ir diezgan reti.

Izpildiet Eirovīzijas testu:

Pārbaudi savas zināšanas par Eirovīziju!

Cik labi tu pārzini Eirovīzijas dziesmu konkursu? Noskaidro, atbildot uz jautājumiem! 

1 / 3

Kurā gadā Latvija pirmo reizi piedalījās Eirovīzijas dziesmu konkursā?

2 / 3

Kurš dziedātājs pārstāv Latviju šī gada Eirovīzijas dziesmu konkursā?

3 / 3

Kurā valstī šogad notiek Eirovīzijas dziesmu konkurss?

Your score is

The average score is 58%

0%

 

Vienlaikus 9. maijā Austrumeiropas reģionā pirmo reizi visā meteoroloģisko novērojumu vēsturē izveidojās sniega sega. Tuvākajā laikā laikapstākļiem vajadzētu pamazām uzlaboties. Bet klimats gatavo jaunus pārsteigumus centrālo reģionu iedzīvotājiem.

Proti, sinoptiķi brīdināja, ka negaidītās salnas naktīs, kas parādījās šonedēļ, saglabāsies līdz maija vidum. Dienas gaitā temperatūra pamazām paaugstināsies, taču līdz mēneša trešajām desmit dienām tā joprojām saglabāsies līmenī zem klimatiskās normas.

Maijs Latvijā parasti ir pavasara pārejas mēnesis, kad laika apstākļi var būt mainīgi un dažādi. Bieži vien maija sākumā ir vērojams atkusnis un siltums, kas var radīt priekšnoteikumus jaunajai augšanai un ziedēšanai, bet dažkārt arī aukstas un vēsas dienas var pagarināties līdz mēneša vidum vai pat beigām.

Līdz ar maija vidu parasti sāk stabilizēties siltāks un saulaināks laiks, kas veicina dabas ziedēšanu un zaļumu. Tomēr, ir jāņem vērā, ka maijā var būt gan siltas un saulainas dienas, gan arī aukstas un lietus pilnas periodi.

Lasi vēl: Pasaule ir zaudējusi leģendu un iedvesmotāju: no šīs dzīves mūžībā devusies ievērojama personība

Tas nozīmē, ka ārkārtējais aukstums turpināsies vēl vismaz nedēļu pēc kārtas, sākot ar šo nedēļas nogali. Maija pirmās desmit dienas sākās ar strauju aukstumu. Pretēji gaidītajam, maija brīvdienu otro daļu austrumeiropieši pavadīs tālu no vasaras laikapstākļiem.

Žurnālisti sarunājās ar sinoptiķiem un noskaidroja, kad gaidāma sasilšana un meteoroloģiskās vasaras iestāšanos Austrumeiropā. Tomēr viss nav tik spīdoši kā iepriekš tika pasniegts.

Sinoptiķi ir nobažījusies arī par vasaras laiku. Lūk, ko viņi piebilst! Lasām tālāk!

Turpinājumu lasiet nākošajā lapā

Leave a Comment