“Tas gaidāms 14. februārī un ilgs nedēļu.” Meteorologi sniedza negaidītu prognozi

Meteorologi ir ziņojuši par jaunu laikapstākļu periodu, kas sāksies 14. februārī un ilgs vienu nedēļu. Situācija šajās dienās daudziem cilvēkiem kļūs bīstama. Un vienlaikus šis stāvoklis būs negaidīts pārsteigums pēdējās ziemas vidū. 

Pēc ekspertu domām, tuvākajā laikā jaunas radikālas laikapstākļu izmaiņas skars gandrīz visu Austrumeiropas centrālo daļu. Februāris dažviet Austrumeiropā sākās ar siltu laiku. Pēc tam bija nestabili rādītāji, un jaunā nedēļa sāksies ar jaunu temperatūras paaugstināšanos.

Tajā pašā laikā no 14. februāra lielākajā Austrumeiropas daļa, tostarp Latvijā pastiprināsies apledojums, tomēr tas nebūs viss. Ziema par sevi atgādinās vissmagākajā veidā, sarūkot termometra stabiņiem gandrīz visā centrālajā daļā, kas sasniegs pat dienvidus.

Ko tas nozīmē? 

Piemēram, šo reģionu ziemeļaustrumos gaidāms -15 grādu sals, bet citviet, kur pašlaik ir +6 grādu siltums, nedēļas nogalē temperatūra noslīdēs līdz nullei.

Lasi vēl: Uz Zemes gaidāmas viesuļvētras ar ātrumu līdz 300 kilometriem stundā: zinātnieki brīdina par briesmīgu parādību

Saskaņā ar sinoptiķu prognozēm Austrumeiropas ziemeļu daļā nenormāls aukstums saglabāsies praktiski visu nākamo nedēļu.

Līdz ceturtdienai pastiprināsies sals, un tā kulminācija būs piektdien, kad temperatūra noslīdēs līdz mīnus -18 grādiem, bet pēcpusdienā būs mīnus 14. Tas ir gandrīz 10 grādus zemāks par klimatisko normu pagājušā ziemas mēneša vidum, tieši Austrumeiropā.

 

Kad gaidāms pavasaris Austrumeiropā? Astrologi stāsta, ka pavasaris atnāks pēkšņi.. 

Turpinājumu lasiet nākošajā lapā

Leave a Comment