Tas ar zemeņu krūmiem jāizdara jau aprīlī: ja izdarīsiet šo lietu, vasarā ogas novāksiet kilogramiem

Foto – Pexels

Daudzi no mums jau tagad ilgojas pēc saldo zemeņu garšas, kas novāktas tieši no krūma. Lai gan līdz augļu novākšanai vēl ejams gana tāls ceļš, pavasaris ir svarīgākais laiks, kad rūpēties par zemenēm dobēs, lai vasarā stādi dotu bagātīgas un sulīgas ogas. Neaizmirstiet par šo svarīgo darbiņu jau tagad – aprīlī! 

Zemenes ir neliela vai vidēja izmēra sārtas, dažreiz persiku krāsas ogas, kas aug uz zemeņu krūmiem un ir pazīstamas ar viegli saldenu, citkārt pat ļoti saldu garšu.

Zemenes vislabāk aug mērenā klimatā, mitrā augsnē, meža zemenītes sastopamas arī mežos un lauku piemalēs. Zemeņu krūmi ir daudzgadīgi augi, kas katru gadu ražo ogas no agras vasaras līdz pat rudens sākumam, atkarībā no šķirnes.

Zemenes kā ogas ir ļoti bagātīgas ar dažādām vērtīgām uzturvielām, tām ir zems kaloriju saturs, tomēr tajās ir salīdzinoši daudz fruktozes, kas rada ogu saldeno garšu.

Jūsu orhideja uzziedēs kā traka, ja laistīsiet to ar šo slepeno sastāvdaļu

Izpildi testu!

Cik liels seriāla ''Ugunsgrēks'' fans tu esi?

Cik daudz tu pārzini latviešu seriālu ''Ugunsgrēks''? Noskaidro savas zināšanas aizpildot šo testu! 

1 / 2

Kurā Latvijas pils viesnīcā tika filmēts seriāls? 

2 / 2

Kurā gadā sāka rādīt seriālu 'Ugunsgrēks'?

Your score is

The average score is 61%

0%

Zemenes tiek izmantotas pārtikā visdažādākajos veidos – gan, protams, svaigā veidā, gan arī konditorejas izstrādājumos, gan arī salātos, pat dzērienos un dažādās mērcēs.

Foto – Pexels

Tieši agrā pavasarī ir vērts parūpēties par zemeņu krūmiem, lai drīzumā jūs tiktu apbērti ar daudz, daudz gardām un sulīgām ogām. Kas tieši ir jāizdara jau aprīlī?

Lasi vēl: Vakar nopirku 1 kg kāpostu un pagatavoju TIK gardu maltīti: vīrs ēda pa taisno no pannas, bet bērni prasīja papildporcijas!

Raksta turpinājumu lasi nākošajā lapā:

Leave a Comment