Tas ar zemeņu krūmiem jāizdara jau aprīlī: ja izdarīsiet šo lietu, vasarā ogas novāksiet kilogramiem

Zemenes ir salīdzinoši viegli audzēt, taču tās būs rūpīgi jākopj. Tā kā viens zemeņu krūms var nest augļus līdz pat trim sezonām, ir vērts par to labi rūpēties. Kā pareizi jākopj zemeņu stādi pavasarī?

Foto – Pexels

Zemeņu kopšana pavasarī. Kādas ir galvenās prasības?

Pareiza zemeņu kopšana ir ārkārtīgi svarīga, lai jaunajā veģetācijas sezonā sāktos spēcīgu augu augšana. To jāsāk darīt jau agrā pavasarī, precīzāk – tiklīdz pamanām, ka krūmi jau ir pamodušies no ziemas miega. Galvenā pazīme ir  jaunu lapu parādīšanās vainaga centrā.

Zemeņu kopšana pavasarī galvenokārt ietver ravēšanu un augsnes mēslošanu. Tas ir ļoti vienkārši, jo zemenēm nav augstu prasību pēc mēslojuma, ja vien tās tiek audzētas pareizajā vietā. Atcerieties, ka tai jābūt saulainai un pasargātai no spēcīga vēja. Augsnei jābūt ūdenscaurlaidīgai un neitrālai vai viegli skābai (pH 5,5 – 6,5).

Jāņogu un upeņu mēslošana pavasarī: vērienīga ogu raža garantēta

Pavasara zemeņu mēslošana – izdariet to jau tagad

Pirms augu mēslošanas jānoņem vecās, nokaltušās krūma lapas. Pēc tam jāizravē nezāles, dažas no tām sāk aktīvi augt jau agrā pavasarī. Visbeidzot, ar kapli viegli jāuzrušina augsne ap zemeņu krūmiem.

Lasi vēl: Runā, ja zemenes iemērks sālsūdenī, tad no tām ārā līdīs mazi kukainīši. Parādīšu, kas man no šī sanāca

Tomēr, ja pamanāt, ka zemeņu krūmi joprojām ir vāji, vajadzētu izmantot minerālmēslus. Lielisks mēslojums un īpaši piemērots zemenēm bazalta pulveris, kas ne tikai stiprina augus un padara tos izturīgus pret slimībām, bet arī mēslo augsni. Vienlaikus tas bagātina to ar makro un mikroelementu kopumu.

Foto – Pexels

Pēc zemeņu krūmu mēslošanas ir vērts uzklāt ap krūmiem mulču, kas samazinās nezāļu augšanas ātrumu un palīdzēs uzturēt gan pareizu temperatūru, gan mitrumu augsnes virskārtā.

Leave a Comment