Swedbank paziņo nepatīkamu vēsti visiem klientiem : Sev nezinot varat palikt bez naudas savā kontā

Krāpnieki  sazinās ar izvēlētām personām un dod viņiem iespēju iesaistīties “drošības operācijās”, kuru mērķis ir it kā aizturēt nelikumīgus darījumus, kas cilvēkiem liek justies ļoti nozīmīgā lomā, lai palīdzētu apstādināt pārkāpumus.

Saskaroties ar šādām situācijām, iedzīvotājiem tiek lūgt atgūt līdzekļus un nodot tos personām, kuras identificē sevi kā “drošības darbiniekus”. Šīs personas apgalvo, ka sargās naudu vai izmantos to, lai notvertu vainīgos, bet nepieciešama noteikta palīdzība.

Ir vēl ekstrēmāki priekšlikumi, kas paredz konkrētajam cilvēkam it kā palīdzēt un paņemt savu skaidro naudu un ar taksometru uz citu pilsētu, kur tā tiks nodota “drošības personālam”. “Swedbank” īpaši uzsver, cik svarīgi ir rūpīgi pārbaudīt pieprasījumus pārskaitīt naudu vai ieskaitīt naudu “drošā” bankas kontā. Tomēr šajā situācijā ir ļoti svarīgi ņemt vērā būtisku faktoru.

Swedbank, būdama viena no vadošajām banku iestādēm Baltijas valstīs, ir paziņojusi, ka šīs krāpnieciskās darbības ir saistītas ar tās reputāciju. Līdz ar to banka aicina iedzīvotājus būt modriem un piesardzīgiem pret jebkādiem lūgumiem izpaust konfidenciālu informāciju.

Pēc bankas amatpersonu domām, klientiem, kuri saskārušies ar krāpnieciskām darbībām, ir būtiski par to ātri ziņot Valsts policijai, lai nodrošinātu ātru un precīzu informācijas pārsūtīšanu. Swedbank Finanšu noziegumu novēršanas un izmeklēšanas nodaļas vadītāja Anita Kivkucāne brīdina personas par iespējamību iesaistīties šādā krāpšanā, veicot ar drošību saistītus pasākumus, kas varētu liecināt par viņu iesaistīšanos.

Būtiski ir apzināties, ka autentiskie drošības dienesti un Valsts policija nekad nepieprasīs privātus līdzekļus savu darbību veikšanai. Turklāt banka brīdina personas par notiekošām krāpniecībām, piemēram, uzlauztiem Google kontiem, maldinošiem brīdinājumiem par apšaubāmiem darījumiem un centieniem attālināti instalēt pārvaldītu programmatūru klientu ierīcēs.

Lai aizsargātu savu finansiālo stabilitāti, “Swedbank” iesaka iedzīvotājiem būt piesardzīgiem un skepsi, kad runa ir par nepazīstamiem informācijas avotiem, kā arī veikt pasākumus, lai aizsargātu savu personīgo informāciju. Ir ļoti svarīgi ņemt vērā, ka pat gadījumos, kad nav nodarīts finansiāls kaitējums, krāpniekiem var būt slēpti motīvi meklēt personisku informāciju, lai to izmantotu nākotnē.

Avots

Leave a Comment